Kézilabda

2023.03.10. 12:14

Kulcsmérkőzés előtt állnak a csabai lányok

Két hét szünet elteltével lép ismét pályára a női élvonalban újonc Békéscsabai Előre NKSE. A 14 csapatos ligában 10 megszerzett ponttal a már éppen bentmaradást érő, 12. helyen álló lila-fehérek az eddig három egységgel az utolsó pozíciót elfoglaló, másik tavaly nyári feljutó NEKA együttesét fogadják szombaton 18 órától a városi sportcsarnokban.

P. B.

Fotó: ENKSE

Nem vitás, az alsóházi küzdelmek és az élvonalbeli tagság megőrzése szempontjából létfontosságú lenne a győzelem mindkét félnek, ráadásul a tavaly december végi, illetve idei csabai sikerek és bravúrok csak akkor válhatnak igazán értékessé, ha az ENKSE megnyeri a mostani bajnokit is.

– Mindenki tudja, hogy fontos mérkőzés vár ránk, de nem szabad rágörcsölni – mondta lapunknak a Csaba vezetőedzője, Papp Bálint. – Fontos lesz, hogy fegyelmezetten, mégis felszabadultan kézilabdázzunk, ne menjen át görcsösségbe a játékunk, mert az negatívan hathat. A NEKA januárban Bató Lili személyében a másodosztályú Eger együtteséből igazolt jó képességű irányítót. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfél is mindent elkövet azért, hogy eredményes legyen. Nekünk azonban saját magunkra és a játékunkra kell koncentrálnunk és minél összeszedettebben játszanunk.

A békéscsabai születésű és nevelésű korábbi klasszis válogatott beálló, az ENKSE-nél korábban edzőként is dolgozó Bohus Beáta vezette, sorozatban nyolc vereségnél járó balatonboglári fiatalok az őszi szezonban, tavaly október közepén fájdalmas, ötgólos győzelmet arattak hazai pályán a lilák ellen, így van miért visszavágnia a viharsarkiaknak.

– A NEKA fiataljai mennek előre hatvan percen keresztül, kétfajta védekezést is jól alkalmaznak, egy nyitottat és a hatos zónát is – folytatta az Előre NKSE trénere. – Erre mindenképpen fel kell készülnünk. A legfontosabb, hogy tartsuk a koncentrációt és az, hogy hazai pályán egységes csapatként kiharcoljuk a győzelmet.

A közelmúltban igazolt kapus, Gadányi Maja szoros, nehéz mérkőzésre készül, hiszen mindkét csapatnak rendkívül fontos a két pont.

–Éppen ezért kell már az elejétől koncentráltan kézilabdáznunk, ott folytatni, ahol legutóbb Székesfehérváron abbahagytuk. Kemény, tüzes védekezés hátul, és okos játék kell elöl. A helyzetkihasználásra és a technikai hibákra különösen oda kell figyelni egy ennyire gyors ellenféllel szemben – fogalmazott a hálóőr a klubhonlapon.

A március egyébként meglehetősen húzós lesz a lila-fehéreknek, hiszen a szombati meccsel együtt kevesebb, mint három hét alatt négy bajnokit kell teljesíteni a hónap végéig – az MTK-val, a címvédő Győrrel és a Mosonmagyaróvárral is találkozik még az ENKSE.

A Mályvavirág Alapítvánnyal való közös együttműködésnek köszönhetően az eheti nőnap alkalmából a csabai lányok ismét a méhnyakrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet és a szombati meccs előtt az ENKSE játékosai mályvavirágos pólóban melegítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában