Kézilabda - NB II.

2023.02.03. 12:18

Nehéz kezdés után remek folytatás

Nehezen lendült bele a Kondorosi KK férficsapata az NB II-es bajnokságban, mivel csak a negyedik fordulóban szerezte meg első pontját és a hatodikban az első győzelmét, ám a folytatás már jól alakult, hiszen további 8 pontot gyűjtve a 6. helyre futott be az őszi szakaszban.

G. P.

Köröstarcsai KSK - Kondorosi KK

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Kósa Balázs edző egyértelműen pozitívan ítélte meg az őszi szereplést, hiszen munkahelyi és egyéb elfoglaltság miatt egyáltalán nem volt optimális a felkészülés.

– Sajnos emiatt ráment az őszi szezon fele. Akiket az erőviszonyok alapján megverhettünk volna, azoktól kikaptunk, igaz, később sikerült olyan mérkőzéseket hozni – gondolok itt a Berettyó és a Kunszentmárton elleni mérkőzésekre –, melyeken előzetesen kevesebb esélyünk volt – mondta a kondorosiak edzője. – A Berettyó ellen nagy hátrányból fordítva nyertünk és a bajnokesélyes, félprofi Makóval szemben elért döntetlen is bravúrszámba megy. Sajnos szinte mindig így van, hogy el kell telnie néhány fordulónak, mire erőre kapunk.

Kósa Balázs a csapategységet tartja a Kondoros egyik legnagyobb erősségének és persze a rutint. A csapat magját ugyanis olyan, magasabb osztályt megjárt játékosok – Gazsó Péter, Ambrus József, vagy Kovács Attila – alkotják, akik mindig hozzá tuják tenni a hosszú évek alatt felhalmozódott tudást.

– Az olyan csapatok, mint a Hajdúszoboszló lefutnak bennünket, de a legtöbb mérkőzésen tudjuk érvényesíteni a nagyon fontos rutint – erősítette meg Kósa Balázs.

A tavasz nehéznek ígérkezik, mert a téli felkészülés sem alakul sokkal másképp, mint a nyári. Változatlan játékoskerettel hetente egy edzést tartanak és a február 18-i tavaszi rajtig három felkészülési mérkőzéssel terveznek.

– Természetesen mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük a kieső zónát – mondta a Kondorosi KK edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában