Röplabda

2023.02.12. 20:18

Előnyben a Békéscsaba a Magyar Kupa elődöntőjében - galériával

A várakozásoknak megfelelően megnyerte a Békéscsaba a Kaposvári NRC elleni Magyar Kupa elődöntő első felvonását, a somogyi visszavágón két nyert szett is elegendő a fináléba jutáshoz.

G. P.

Swietelsky-Békéscsaba–Kaposvári NRC 3:1(11, –16, 16, 17)

Fotó: Imre György

Kiváló rajtot vett a Békéscsaba, Bodnár ásza, 4:0 után máris időkérésre kényszerült a kaposváriak edzője, Vincent Lacombe. Bodnár azután még egy meccsre való, további három (!) ászt helyezett el a somogyi térfélen, csapata pedig meg sem állt 9:0-ig, a vendégek ezután szerezték az első pontot Ubavics révén. A csabaiak óriási munkát végeztek a háló előtt is, Drpáéknak pedig „csak” annyi dolguk maradt, hogy értékesítsék a ziccereket. Egy kis megszakítással két 5:0-s csabai szériát láthatott a nagyérdemű, a csabaiak óriási elánnal harcoltak, s úgy bosszankodtak egy elveszített labdamenet után, mintha azon a kupagyőzelem múlott volna. A hajrában némileg korrigált az eredményen a KRNC, de így is csak 11 pontig jutott.

Az öt–nullás kezdéssel kissé sokkolta a házigazdát a Kaposvár, de egy négyes sorozattal azonnal visszakapaszkodott a Békéscsaba. Azért ráfért a biztatás a csabai lányokra, mert átbillenni nem tudtak, a KRNC újra meglépett, 5:9-es állásnál Tóth Gábornak akadt is mondanivalója. A mérkőzésen először pályára lépett Ceyda Aktas is, tőle remélve, hogy új lendületet vesz majd a Csaba. Nem igazán sikerült, a somogyiak vigyáztak 4-5 pontos előnyükre, 11:16-nál ismét a csabai edző kért időt. Jól mezőnyözött a Kaposvár, a Csaba pedig rendkívül sok hibával játszott, a hajrában sem vezetett érdemtelenül nagy előnnyel a Szedmák vezérelte vendég. A brazil Maggioni egy ásszal juttatta szettlabdához együttesét, s bár Drpa szépített, Bagyinka egy hosszú nyitással pontot tett a végére, egyenlített a KRNC!

Bár a 3. felvonás első két pontját a látogatók szerezték, úgy tűnt, ezúttal nem fogja elengedni ellenfelét a Békéscsaba. Marta Drpa is egyre több pontot érő ütéssel járult hozzá a csapat játékához, de Bodnár Dorottya is nagy munkát végzett, számtalan támadást akadályozott meg, így már néggyel vezetett együttese. Verejtékes munkával, de tovább hizlalta előnyét a BRSE, de vigyáznia kellett, mert a Kaposvár egy pillanatra sem adta fel, lecsapott a csabai hibákra. Drpa bombájával játszmalabdához jutott a BRSE, Maggioni rossz feladása után pedig ismét a Békéscsaba vezetett.

Glemboczki Zóra pillanatait láthattuk a 4. szett kezdetén, remek blokkjai után ütőerejét is megmutatta, 6:2-nél, majd 12:5-nél Lacombe edzőnek időt kellett kérni, de a Csaba játéka erre a játszmára ismét jól összeállt. Vaszileva nyitásai után már tíz, majd tizenkettő is volt közte. Aztán egy hatos somogyi sorozat rontott az összképen, de innen ezt a játszmát már nem lehetett elveszíteni.

A Békéscsaba a második szettől eltekintve azt a határozott játékot nyújtotta, amit a szurkolók és a szakmai stáb is elvárt, s a remélt előnnyel nézhet a február 22-i kaposvári mérkőzés elé.

Swietelsky-Békéscsaba–Kaposvári NRC 3:1(11, –16, 16, 17)

Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, 1100 néző. V.: dr. Árpás Krisztina, Bátai-Katona Ágnes. Békéscsaba: Vaszileva 13, Bodnár 16, Drpa 17, Glemboczki 10, Pintér 7, Bagyinka 1. Cs.: Molcsányi (liberó), Aktas 2, Olinjik. Vezetőedző: Tóth Gábor. Kaposvár:Maggioni 4, Szedmák 19, Bodovics 3, Ubavics 14, Godó 5, Gyimes 3. Cs.: Rády (liberó), Radnai Lili, Ilic, Radnai Luca. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 9:0, 13:3, 20:4, 23:10. 2. szett: 0:5, 6:12, 10:14, 14:22. 3. szett: 6:4, 15:8, 19:11, 23:15. 4. szett: 6:2, 12:5, 20:8, 20:14.

Tóth Gábor: 

Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen két szettre van szükség Kaposváron ahhoz, hogy döntőbe jussunk. A második szettben volt egy rövidzárlatunk, beragadtunk egy állásba, amit nem is tudtunk kijavítani. A többi szettel elégedett vagyok, pontosan szerváltunk, nyomás alá helyeztük a Kaposvárt, amiből nem tudtak építkezni.

Vincent Lacombe:  

A jobb csapat nyert ma, nincs ebben semmi meglepetés. A Békéscsaba komplettebb együttes tehetségben, technikában és sok minden másban, ezért is érdemelték meg ma a győzelmet.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában