Vívás

2023.01.31. 11:15

Gachályi Gréta bajnokként köszönt el

Február 1-től a Budapesti Honvédot erősíti a tavaly kadet egyéniben és a junior csapattal is Európa-bajnoki aranyérmes Gachályi Gréta.

G. P.

Gachályi Gréta a dobogó tetején

A vívással (még tőrözőként) Hódmezővásárhelyen megismerkedő, nagyon fiatalon Békéscsabára kerülő, és eddigi sikereit már a Viharsarokban elérő 16 éves tehetség méltóképpen búcsúzott el klubjától, hiszen a hétvégén a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett kadet országos bajnokságon ő állhatott fel a dobogó tetejére.

Kadet párbajtőrben minden „szokásosan” alakult az országos bajnokságon, hatalmas mezőny gyűlt össze a férfiaknál és a nőknél egyaránt. A bajnokság azért is bírt nagy hangsúllyal, mert az eredmények még befolyásolhatták a magyar ranglistát, melyen extrém esetben még a hétvégi junior Világkupák okozhatnak változást.

A hölgyeknél érvényesült a papírforma, hiszen Gachályi Gréta győzött, a ranglista élmezőnyében álló debreceni Nagy Blanka ellenében. A Honvédhoz távozó kitűnőség tehát remek formának örvend a tallinni Európa-bajnokság előtt.

Kadet női párbajtőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 114 induló. Végeredmény: 1. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba), 2. Nagy Blanka (DSI Debrecen), 3. Nagy Emma (Diósgyőr) és Szilárd Anna (Honvéd), 5. Terhes Hanna (Diósgyőr), 6. Jakobi Júlia (Pécs), 7. Horváth Lotti (OVSE), 8. Papp-Szilágyi Luca (MTK). A döntőben: Gachályi Gréta–Nagy Blanka 15:12.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia fiatal lánycsapattal (két újonc, és egy-egy serdülő, illetve gyermek korosztályú alkotta a négyest) indult és értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

Mint arról Medgyesi István edző beszámolt, a Juhász Hanna Réka, Miklósik Bianka, Pataki Anna, Somogyi Alíz négyes a 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Először kikapott a későbbi harmadik Honvédtól, majd legyőzte a BVSC-t és a Vasas „kettes” csapatát is. A 9. helyért a Tapolcától szenvedett vereséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában