Tenisz

2023.01.18. 11:02

Bondár Anna búcsúzott az Australian Opentől

Bondár Anna búcsúzott a 2. fordulóban, a 32 közé jutásért szerdán az ausztrál nyílt bajnokságon.

G. P.

Archív fotó: nemzetisport.hu

A szeghalmi születésű, világranglistán 81. játékos a 2017-ben Roland Garros-győztes lett Jelena Ostapenkóval találkozott, pályafutása során először. Az esős idő miatt több órás késéssel elkezdődött találkozón szoros első szettben, két-két brék után 5:5-nél Ostapenko megnyert két labdamenetet, s ezzel a 70 perces szettet is.

A 2. felvonás szintén két-két bréket hozott, az ötödik pedig magyar szempontból a legjobbkor következett, 5:4-nél ugyanis a lett teniszező semmire elvesztette a szerváját, s így a játszmát is. Az utolsó szettben Bondár sorra bukta el az adogatásait, a lett a 39. nyerő ütésével lezárta a 2 óra 34 perces összecsapást.

– Eléggé megváltoztak a körülmények, tegnaphoz képest húsz fokot esett a hőmérséklet, még sosem játszottam itt ilyen hidegben – kezdte Bondár az értékelését a Hungarian GP Facebook-oldalon. – Szerváltam az első szettért, de Ostapenko játéka olyan, hogy ha érzi a ritmust, akkor sorozatban bejönnek a nagy ütései. A második játszmában feljavultam, kétszer is visszajöttem brékhátrányból, az utolsó szett viszont sajnos hamar eldőlt, az ellenfelem nagyon pontosan játszott, én pedig nem találtam fogást rajta. Az mindenképpen biztató, hogy egy ilyen szintű játékossal két szetten keresztül partiban voltam.

A 25 éves teniszező közölte, nem „fekszenek” neki az Ostapenko-stílusú ellenfelek, mert jobban szereti, amikor labdamenetek alakulnak ki. A párosról pedig elmondta:

– A belga Greet Minnennel indulok, akivel tavaly negyeddöntősök voltunk a Roland Garroson, ráadásul a mostani első ellenfelünket is ismerjük. Bízunk benne, hogy itt is tudunk pár kört menni – tette hozzá.

Jelena Ostapenko (lett, 17.)–Bondár Anna 7:6 (7–5), 5:7, 6:0.

Fucsovics Márton (78.) bejutott a 32-be, aki a dél-afrikai Lloyd Harrist (186.) verte 4 szettben (6:2, 6:3, 5:7, 6:4). Fucsovics a 15. kiemelt olasz Jannik Sinnerrel találkozik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában