Röplabda

2023.01.27. 17:45

A békéscsabaiak keretbe foglalnák a sűrű hetet

A heti utolsó, azaz negyedik tétmérkőzését játssza szombaton Balatonfüreden a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata. Tóth Gábor együttese az Extraliga aktuális fordulójában a Szent Benedek Röplabda Akadémia vendégeként lép pályára 17 órától.

G. P.

Tóth Gábor

Fotó: Imre György-archív

A Swietelsky-Békéscsaba három egymás után lejátszott Közép-európai Liga mérkőzés után ejti útba Balatonfüredet. A heti első mérkőzést 3:0-ra hozta a csapat, ami azért is volt fontos, mert ezzel bebiztosította helyét a legjobb négy között. A következő, Calcit Kamnik mérkőzést és a csütörtöki Nova KBM Branik Maribor ellenit (utóbbin a fiatalok kaptak szerepet) elveszítette a csapat. A két szlovéniai mérkőzés után nem indultak haza, hiszen kiváló körülmények között készülhettek Mariborban a szombati, Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni rangadóra.

– Szombaton úgy utazunk Balatonfüredre, hogy megszerezzük a három pontot és ezzel keretbe foglaljuk a hetünket. A felkészülés és az eddigi dolgok a tervek szerint zajlottak, de nagyon fontos, hogy jól is fejezzük be a hetet, hogy aztán elégedetten szusszanhassunk egy picit, ugyanis utána két nap pihenő következik – mondta Tóth Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője a klub honlapján.

A szakember hozzátette, hogy noha már játszottak idén a fürediek ellen (3:0-ra nyert a 2. fordulóban hazai pályán), abból nem lehet kiindulni, ugyanis azóta edzőváltás történt a tavalyi bronzérmesnél, az új szakvezetés pedig szerinte most kísérletezik az optimális felállást illetően, így a csabaiak számára is tartogathatnak meglepetést.

A Balaton-partiak jelenleg a harmadik helyen állnak az Extraligában öt győzelemmel és négy vereséggel. 2023-ban eddig egyszer nyert (3:2 az újonc MÁV ELŐRE vendégeként), háromszor viszont kikapott (kétszer a Liberectől a CEV-kupában, legutóbb pedig 3:0-ra az MTK otthonában).

– Számunkra a fő cél az, hogy az akaratunkat rájuk kényszerítsük, és azokat a védekezésbeli elemeket próbáljuk tökéletesíteni, amikben fejlődnünk kell – beszélt a stratégiáról Tóth Gábor. – Ezek a későbbiekben fontosak lesznek, akár a Vasas ellen, akár a kupaelődöntőben. A meccs elejétől a végéig agresszívnak és céltudatosnak kell lenni. Nem lesz könnyű mérkőzés, de egyik sem az. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani és támadásban pontosak leszünk, akkor át tudjuk lépni ezt az akadályt. Kell a három pont ahhoz, hogy elmondhassuk magunkról, hogy sikeresen zártuk ezt a valóban nem könnyű hetet – hangsúlyozta Tóth Gábor.

A szakvezető egy másik aspektusra is rávilágított a csapattal kapcsolatban:

– Azt egyértelműen levonhatjuk konzekvenciaként, hogy csak akkor tudunk magas szinten röplabdázni, ha felfokozott mentális állapotban vagyunk és ég bennünk a tűz, amivel át tudunk lendülni holtpontokon. Ez a szezon egyik legnagyobb tanulsága eddig. Ezt láthattuk a Schwerin ellen, vagy a Fatum-meccs második felében. Ez csak rajtunk múlik, belülről kell, hogy jöjjön és onnan is kell táplálni.

A találkozót Kiss Zoltán Attila és Szabó Zsolt vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában