Röplabda

2023.01.26. 19:19

Könnyen nyertek a szlovénok

Soha nem látott kezdőhatossal, tizenéveseket is szerepeltetve lépett pályára csütörtökön maribori második mérkőzésén a Swietelsky-Békéscsaba a Közép-európai Ligában (KEL). A két napja a Kamnikot öt szettben két vállra fektető Nova KBM Branik Maribor 64 perc alatt győzte le a már elődöntős magyar csapatot.

G. P.

Fotó: Für Henrik-archív

A Swietelsky-Békéscsaba már a keddi linzi mérkőzésen bebiztosította helyét a KEL legjobb négy csapata között, a hazaiaknak viszont ez még nem jött össze, számukra tehát komoly téttel bírt az összecsapás, ráadásul nekik is ez volt a zárómeccsük. Tóth Gábor azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat a kezdőben, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hiszen a csabaiaknak 48 órán belül ez volt a harmadik mérkőzésük.

Az ilyen összeállításban még nem szereplő csabai együttest meglepte az erős szlovén gárda, 4:0-s hazai vezetésnél időt kért Tóth Gábor. Lia Mosher szerezte a csabaiak első pontját egy szép centertámadásból, majd Tuska Brigitta is bemutatott egy jó ütést, viszont ekkorra már nagyon komoly előnyt hozott össze a Maribor. Újabb magyar időkérés után a BRSE produkált egy 5:0-s sorozatot, ám ez olaj volt a tűzre, a Branik 8:1-es szériát rakott össze. Nem volt kérdés, hogy mi lesz a játszma vége.

A második szettben már jobban figyeltek a csabai lányok, nem engedték úgy ellógni ellenfelüket, mint az első felvonásban. 6:5-nél elhúzott öt ponttal a Maribor, de Tuska nyitásaival hamar visszazárkózott a BRSE, majd Szatmári Lilla is szépen teljesített, mi több Glemboczki Zóra remek ütésével 15:15-nél kiegyenlített a magyar együttes. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek, a hajrában azonban belehúztak a szlovénok és 20:19-et követően egy 5:1-es rohammal véget vetettek a játszmának.

A harmadik felvonásban is igyekezett lépést tartani vendéglátójával a Békéscsaba. A játszma közepéig ment így, de 14:10-nél Tóth Gábornak időt kellett kérnie, hogy ne érjen idő előtt véget a játszma. A Branik „beállt” a 4-5 pontos vezetésre, a végét pedig még inkább meghúzta, így magabiztosan hozta a szettet és a mérkőzést is.

A békéscsabaiak négy sikerrel és két vereséggel, összesen 12 ponttal zárták az alapszakaszt, és továbbra is a táblázat élén állnak, ám a Mladost, a Prometey és a Calcit is kevesebb mérkőzést játszott náluk, így még változhat az állás.

Nova KBM Branik Maribor (szlovén)–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (13, 20, 17)

Közép-európai Liga női mérkőzés. Maribor, 200 néző. V.: Bojan Brlas, Milan Rajkovic (horvátok).Maribor: Mlakar 17, Milosic 6, Pogacar 3, Stampar 7, Lekse 7, Lorber Fijok 14. Cs.: Cikac (liberó), Ramic 7, Farkas.Vezetőedző: Bruno Najdic. Békéscsaba: Sinka 3, Glemboczki 11, Tuska 5, Olijnyik 1, Szatmári 1, Mosher 9. Cs.: Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:0, 10:7, 18:8, 23:12. 2. szett: 6:5, 10:5, 14:11, 15:15, 24:20. 3. szett: 5:4, 9:7, 15:10, 19:13, 24:16.

Bruno Najdic: – Tudjuk, hogy nem a legerősebb összeállításában játszott a Békéscsaba, de mi csak azzal foglalkoztunk, hogy nyerjünk. Remélem, ezzel megcsípünk egy helyet a legjobb négyben. Nem vagyok elégedett, örültem volna, ha a BRSE első csapata ellen játszhatunk, de tudjuk, hogy most nagyon sűrű a programjuk, megértem a döntésüket

Tóth Gábor: –A rotáció szempontjából fontos volt, hogy ma pihenjenek a kezdők, éppen ezért az utánpótlásból szerepeltettünk játékosokat ezen a találkozón. Nem vallottak szégyent, de ez még természetesen nem az ő szintjük. Lia Mosher és Glemboczki Zóra is jól játszott, amire a későbbiekben tudunk építkezni, hiszen kell, hogy ők is megkapják a megfelelő meccsterhelést és így frissen tudunk nekivágni a nagyon fontos Balatonfüred elleni találkozónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában