Tenisz

2022.12.26. 17:27

Nem elérhetetlen a párizsi olimpia sem a szeghalmi Bondár Annának

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszezőnek, Bondár Annának Usain Bolt a példaképe, de azért szívesebben foglalkozik a labdával. A szeghalmi játékosnak minden valószínűség szerint szilveszter napján már selejteznie kell az adelaide-i 500-as tornára, aztán hamarosan az Australian Open főtábláján próbálkozhat.

Beol.hu

Bondár Anna /Archív fotó/

A Nemzeti Sport írása szerint, a 25 éves szeghalmi teniszezőt, Bondár Annát a múlt év első világranglistáján még csupán 275.-ként jegyezték, aztán november 15-én betört a legjobb száz közé, és azóta nem is esett ki onnan. Idén, július 18-án már az 50. helyen rangsorolták, jelenleg a 79., miközben párosban 51. – mindkét műfajban ő a legjobb magyar játékos. 2021 novemberében azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy mentálisan sokat lépett előre és összeállt a játéka, de úgy véli, a legjobbak is rengeteg téren tudnak még fejlődni, szóval ez alapján 2023 is sikerekben gazdag esztendeje lehet Bondár Annának, aki a karácsonyt megelőző két hétben Tenerifén edzőtáborozott, hogy aztán már az ünnepek alatt repüljön is tovább Ausztráliába, hiszen szilveszter napján minden bizonnyal már az adelaide-i 500-as torna selejtezője vár rá... A következő héten rendeznek ott még egy hasonló kaliberű versenyt, aztán kezdődik az Australian Open főtáblájának küzdelme.

„A Tenerifén töltött két hetem még az alapozás része volt, itt kicsit jobbak a körülmények az átlagosnál, melegebb van, talán jobban hasonlít az ausztrál viszonyokra, bár nyilván nem ugyanolyan  – ecsetelte Bondár Anna. – A feltételek nagyszerűek voltak, más játékosok is gyakoroltak a szigeten, például több közös edzésem volt a szlovén Tamara Zidansekkel, aki szintén top százas. Úgy gondoltuk, hosszabb távon jót teszünk azzal, ha rendes pihenőt kapok, majd hosszabban készülök az új szezonra, és nem megyek el Dél-Amerikába megvédeni a tavaly megszerzett pontjaimat, mert az Australian Open főtáblája és a top száz anélkül is biztos. Ez volt az első olyan év, amikor egyetlen ITF-versenyt sem kellett játszanom, végig a WTA-mezőnyben szerepelhettem. Jó volt látni, érezni, hogy felvettem a versenyt a legjobb százba tartozó játékosokkal, remek mérkőzéseket vívtam topteniszezőkkel, de ezeket meg is kellene nyernem a jövőben.”

Legmagasabban rangsorolt játékosunk tehát reálisan látja a helyzetét, tisztában van a kitörési lehetőségével.

Bondár reméli, éveken át az idén elért szinten marad, már nagyon várja 2023-at, sőt, bízik benne, hogy innen is felfelé vezet az útja. Fontos, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson, mérkőzéseken belül se legyenek nagy megingásai. 

Családja megértésére és támogatására különösen szüksége van a korábbi utánpótlás Európa-bajnokak az ünnepek alatt, mert ez az első éve, hogy ennyire korán el kell utaznia. Karácsonykor a szakács és a házigazda hagyományosan a nagymamája, ő látta vendégül a famíliát. Ami a finom falatokat illeti, ünnepek idején egy kis csalás Annának is belefér – hiszen ezekben a napokban is edzésben marad.

Idei világranglista-helyezését alapul véve egyáltalán nem tűnik elérhetetlennek a párizsi olimpia sem, s bár 2024 még odébb van, a kvalifikáció motiválja a megyéből származó kitűnőséget, hiszen egy sportoló életében kevés nagyobb esemény van az ötkarikás játékoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában