Kézilabda – NB I.

2022.12.22. 17:42

Meglátszik az elvégzett munka

A vezetőedzők és a két csapat játékosai is értékelték az FTC–Békéscsaba női kézilabda bajnoki mérkőzést.

P. B.

Szabó Dóra

Forrás: BMH

A 14 csapatos női kézilabda első osztály aktuális idényében egyedüliként hibátlan, Magyar Kupa-címvédő, Bajnokok Ligája-csoportkörös Ferencváros otthonában játszotta idei utolsó idegenbeli bajnokiját az újonc Békéscsabai Előre NKSE. A félidei 24–10-es vezetése után 42–24-re diadalmaskodó FTC végül könnyedén érvényesítette a papírformát. 

– Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Ellenfelünk rendkívül motiváltan vágott bele a küzdelembe, ez meglátszott a játéka sebességén is. Minden tekintetben nagy különbség volt a két csapat között, mi ezúttal nem tudtuk megközelíteni a valós tudásunkat. Abszolút megérdemelt az FTC győzelmet. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek. Mi pedig folytatjuk, hiszen december 30-án jelentős erőpróba vár ránk – értékelt lapunknak a meccs után a csabai csapatot irányító Papp Bálint, míg a Fradi trénere, Elek Gábor így nyilatkozott a találkozót követő sajtótájékoztatón: 

– Az első félidőben igen-igen motiváltak voltunk. Tisztességes teljesítményt mutattunk, másrészt az is igaz, hogy egy folyamatosan javuló Békéscsabát tudunk nagy különbséggel legyőzni, mert a bajnokság első szakaszához képest nagyon sok pozitívumot mutatott ellenfelünk, amelynek játékán látszik az elvégzett munka. 

Emily Bölk, az FTC balátlövője 

– Jó mérkőzés és zárás volt ez nekünk karácsony előtt, bár az is igaz, hogy a második félidőben túl sok ziccert hagytunk ki. Ettől függetlenül most ünnepelünk, és nagyon köszönjük a szurkolóinknak az egész éves biztatást. 

 

Emily Bölk
Forrás: BMH

Szabó Dóra, az ENKSE kapusa 

– Az első félidőben eléggé beragadtunk, a második játékrész viszont már jobban sikerült. Akkor már valamennyivel összeszedettebbek voltunk védekezésben és támadásban is. Van hová fejlődnünk, de azért fogunk dolgozni a jövőben, hogy minél jobbak legyünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában