Labdarúgás - Megye I.

2022.12.08. 13:58

Orosházán adottak a lehetőségek a bajnokság megnyeréséhez

A Szarvas elleni vereséggel magabiztosabbá tehette volna az Orosházi MTK-ULE 1913 őszi bajnoki címét a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, ám így sem lehetnek elégedetlenek a csapatnál. Az őszi 16 mérkőzést Buza Barnabás edzővel vettük górcső alá.

Gajdács Pál [email protected]

Gyulai TFC–Orosházi MTK-ULE

Fotó: Bencsik Ádám-archív

– Milyen célokkal vágtak neki a bajnokságnak?
– Lépésről-lépésre kezdtük el összerakni a játékoskeretünket. A védelembe egyértelműen szerettünk volna hozni két minőségibb játékost, három lett belőle. A középpályára és a támadó szekcióba is sikerült azokat a játékosokat megszerezni, akiket szerettünk volna, ez mindenképpen pozitív dolog volt. Beszélgettünk, hogy mire lehetünk képesek, és ahogy kiderült, hány csapattal indul a bajnokság, meg is fogalmazódott bennünk, hogy az első két hely a minimum elvárás, de nem volt kérdés, hogy a bajnoki cím az, amit meg kell célozni. Ide tartozik, hogy az osztályváltáshoz nagyon sok mindennek össze kell állnia, gondolok itt az első hely megszerzésére, a licence beadásra, a tárgyi–, és anyagi feltételek biztosítására, az esetleges play-off sikeres megvívására. Ha ezek mind megvalósulnak, akkor tudunk mélyebben belemerülni ebbe a kardinális kérdésbe. Egy aránylag nyugodt, ciklusokra bontott felkészüléssel vágtunk bele a bajnokságba.

– Az első három fordulóban a csapatépítés és a három pontok megszerzése volt a cél, mindezeket sikerült is megvalósítani. A negyedik fordulóban volt az első komoly erőpróba, amit egy kicsi vizsgának is felfogtunk, és ott, a mérkőzés utáni napokban fogalmazódott meg bennünk még jobban, hogy a bajnokság megnyerését komolyabban célként is kitűzhetjük. Az egész őszről elmondható, hogy stabilan és megfelelően álltunk a mérkőzésekhez, de őszintének kell lennünk: a találkozókon belül voltak hullámvölgyeink, megingásaink amit sok esetben tudtunk mérkőzésen belül kezelni egy-egy egyéni villanással, vagy csapatszintű akarattal. Két esetben nem tudtuk úgy kontrollálni a mérkőzés végkimenetelét, de ez benne van a sportban, főleg a labdarúgásban. Elégedettek lehetünk, de nem megelégedettek. A rúgott góljaink számára nem lehet panasz, de biztos vagyok benne hogy tíz-tizenöt bennünk maradt – ez az, amin még dolgoznunk kell. A kapott góljaink száma nem rossz, de ha ebből is le tudunk faragni ötöt-hetet, akkor a tavasz végén ott lehetünk ahol nagyon-nagyon szeretnénk.

– Melyek azok a kvalitások, amelyek kiemelik a mezőnyből az orosházi csapatot? Milyen területeken erősödött meg a tavalyihoz képest?
– A csapategységgel eddig sem volt gond. Úgy hiszem, ez még biztosan jobb lett a győzelmeknek köszönhetően. Csapatszintű védekezésben nagyon komolyan előreléptünk. Minden csapatrészbe érkezett játékos, így senkit nem emelnék ki. Ha egy csapat bajnokságot szeretne nyerni, akkor mindenben fejlődni kell. Szinte hétről-hétre.

– Mely találkozókat lehetne kiemelni pozitív, illetve negatív értelemben?
– Minden győzelemre jó emlékezni, volt, amit a végén nyertünk meg, volt, amit a nagy szívvel. A vereségek benne vannak a fociban, ami persze sose jó, de ilyenkor az a fontos, hogy gyorsan fel tudjunk belőle állni.

– Hogyan alakul a csapat téli felkészülése? Lesznek-e változások a játékoskeretben?
– December első két hetében még edzésben leszünk, utána január 12-ig biztos pihenni fog a csapat. A megyei teremtorna előtt jövünk először össze. Utána szépen lassan belekezdünk a felkészülésbe. Heti négy edzést és egy edzőmeccset tervezek, ezek időpontja is lassan összeáll. Egy-egy időpont még kiadó, de azt gyorsan feltöltjük. Szeretnék a kereten egy kicsit frissíteni. Két-három játékos bőven elférne, de majd látjuk, hogy ez miként jön össze. 

– Nehezebb tavasz etapra számít?
– Mindenki ismeri már a másikat, minden azon fog múlni, hogy ki akarja igazán a sikert. Kevesebb mérkőzés lesz, így kevesebb hiba is fér bele. A jó felkészülés mindennek az alapja. Náluk minden lehetőség adott, csak is rajtunk fog múlni. Én bízok a csapatban, magunkban.

– Bár a bajnokságból még jó néhány forduló hátravan, de bajnoki cím és az osztályozó sikeres megvívása esetén vállalható-e az NB III-es szerelés?
– Úgy indultunk neki, hogy először – ha tudjuk – nyerjük meg, de ezért kell most még keményebben dolgozni. Nagyon sok összetevője van, és erről heti szinten beszélünk az egyesületnél. Mindenki szeretne osztályt lépni ez nem kérdés!

A házi góllövőlista

11 gólos: Endrefalvi
10 gólos: Miszlai
5 gólos: Harangozó
3 gólos: Szabó Ákos, Fehér, Gedó
2 gólos: Huszár, Szabó Áron, Kasuba, Vincze A.
1 gólos: Tóth L. 

Mérleg

A megyei I. osztályban őszi bajnok Orosházi MTK-ULE 1913 16 mérkőzésen 39 pontot gyűjtött, 13 győzelem, és 2 vereség, 44 rúgott és 13 kapott gól a mérleg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában