Atlétika

2022.12.21. 11:20

Harmincnegyedik alkalommal zárják közös futással az évet

Békéscsabán a Kopp Békéscsabai AC az év utolsó napján rendezi meg az OTP 34. Szilveszteri Futógálát (melyen a névadó szponzor immáron 8. éve számít partnernek). A szervezők ezúttal is csipes időméréssel várják a résztvevőket a városi sportcsarnoknál.

Gajdács Pál [email protected]

Forrás:

Fotó: Imre György

A szilveszteri futás békéscsabai története a ’80-as évek legvégén kezdődött, amikor a csabai atlétikai klub néhány lelkes tagja úgy gondolta, az év zárásaként is jó lenne egyet futni. A gondolatot tett követte és megrendezték az elsőt.

– A klub tagjai közül páran, jómagam, Kiskó Pali, Svecz Zoli, Bogár Zoli, és Szilágyi Árpi kitaláltuk, hogy legyen egy ilyen buliverseny – emlékezett az egyik ötletgazda, Körösi Tibor. – Az országban talán egy-két helyen rendeztek hasonlót, ám egyik köré sem szerveztek ilyen népünnepélyt, illetve külföldön tartottak még évzáró versenyeket. Körösi ma már nem fut a csabai gálán, később a sokkal hosszabb távokra váltott, ultrafutóként gyűjtötte a kilométereket, ma meg – túl a hatvanon – a túrázás jelenti a mozgást az életében.

A békéscsabai szilveszteri futóverseny december 31-én 10 órától rajtol, amikor a 3 fős családok és a 60 év feletti amatőrök állnak először rajthoz. 10 óra 5 perckor indulnak hosszabb távon, 4621 méteren az igazolt és 3421 méteren az amatőr versenyzők.

– A verseny hagyományosan a városi sportcsarnoktól indul és a Bajza utca felé haladnak a futók, majd a Körös-parton elfutva a Szent István térre érnek, onnan pedig egyenesen vissza, a sportcsarnokhoz. Ez 4621 méter, ezt fogják futni az amatőrök is – mondta Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója. – Kivételesen nem a sport áll a középpontban, hanem az, hogy az emberek találkozzanak egymással, beszélgessen egy jót és nem mellékesen még sportoljanak is egy kicsit az év utolsó napján is. A versenyen természetesen idén ott lesznek a futóink, így többek között Karsai Gábor és Zahorán Milán is, de a többi szakágunk is képviseli magát.

A gála jótékony célokat is szolgál, az igazolt versenyzők és a bátor amatőrök nevezési díját a Remény-Lak Állatvédő Egyesület árváinak ajánlják fel.

A célba érkezés után hagyományosan óriás tortával és közös pezsgőkoccintással zárják az évet.

A rajtszámok már december 28-tól átvehetők a klubszékházban, az online-nevezés december 29-én zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában