Labdarúgás NB II.

2022.12.04. 15:40

Fájó vereséget szenvedtek a csabaiak – galériával

Mindhárom bajnoki pontot elrabolta Békéscsabáról az FC Ajka csapata, a vasárnapi NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzésen már az első félidőben megszületett a mindent eldöntő gól.

Gajdács Pál

Békéscsaba 1912 Előre–FC Ajka 0–1 (0–1) /Fotók: Für Henrik/

A Békéscsaba kezdte aktívabban a mérkőzést, tíz percen belül Hamed kétszer is ígéretes helyzetbe került, de próbálkozásaiból nem született gól, miként Czékus és Horváth kísérleteiből sem. Az ajkaiak a kontrákra építettek, s a csabaiak számára figyelmeztetés volt Csizmadia elfutása, aki még megkegyelmezett az ellenfélnek. Nem úgy Zsolnai, aki egy rossz hazaadást kihasználva ügyesen helyezte a labdát a kapuba.

Az Ajka teljesen rászolgált a három bajnoki pontra.

Okosan, taktikusan futballozott az ajkai együttes a második félidőben is. Amellett, hogy sikeresen őrizték meg kapujukat a góltól, szórványos ellentámadásaikban rendre ott volt a veszély. A vendégek annyira már nem akartak futballozni, inkább a védekezésre összpontosítottak, a csabaiak pedig hiába igyekeztek, nem tudtak érvényesülni, a rendkívül szervezetten védekező ellenfelükkel szemben. Az Ajka teljesen rászolgált a három bajnoki pontra.

Békéscsaba 1911 Előre–FC Ajka 0–1 (0–1)

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 460 néző. V.: Radványi (Tóth II V., Kovács G.).Békéscsaba: Krnács – Bora, Farkas M., Albert I. (Fazekas L., 62.), Puskás G. – Zvara (Váradi, 71.), Kitl M. (Hodonicki, 86.), Horváth P., Czékus – Máris (Ilyés, 71.), Hamed (Lukács R., 71.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. Ajka: Horváth D. – Kovács N., Tar, Kenderes, Présinger (Csemer, 62.) – Csizmadia Z. (Vogyicska, 71.), Tajthy (Görgényi, 84.), Doncsecz (Berzsenyi, 62.), Sejben V. (Tóth G., 46.), Gaál B. – Zsolnai R. Mb. edző: Jeney Gyula.

Sárga lap: Csizmadia a 49., Farkas M. az 51. percben.

Szögletarány: 3:4 (2:1).

40. perc: Zsolnai fülelt le egy rossz csabai hazaadást, majd 15 méterről, ballal a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt, 0–1.

Jó: Fazekas L., Kitl M., ill. az egész csapat.

Brlázs Gábor: – Az első félidőben jól működött az, amit kitaláltunk, sok helyzetet sikerült kialakítani, de ezeket be is kell fejezni. Az ellenfél ezután egy óriási egyéni hibánkat kihasználta. Szünet után próbáltunk menni az eredmény után, de ez felőrölt bennünket és elfogytunk a végére. Sajnos ma a cseréink nem tudtak új lendületet hozni a játékunkba és a végén már nem volt meg az az átütőerő, hogy ki tudjunk egyenlíteni. Ez a mérkőzés az első félidőben ment el.

Jeney Gyula: – Az első félidőben ránk tudta erőltetni az akaratát a Békéscsaba, éppen azt játszotta, amit mi szerettünk volna. A támadózónában rengeteg labdát szereztek, nagyon jó mentek be mélységből. A második félidőben azonban már jól reagáltunk a hazaiak játékára.

További eredmények: DVTK–Szombathelyi Haladás 1–2, MTK Budapest–Gyirmót FC Győr 5–2, Mosonmagyaróvár–Soroksár 1–1, Budafok–Tiszakécske 1–1, Dorog–PMFC 1–0, Szentlőrinc–Kazincbarcika 1–1, Csákvár–ETO FC Győr 1–1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában