Kézilabda – NB I.

2022.12.21. 20:21

Egy félidő alatt lerendezett mindent az FTC a Csaba ellen

Könnyedén érvényesítette a papírformát az élcsapat Ferencváros az újonc Békéscsaba ellen a női élvonalban.

P. B.

FTC-Rail Cargo Hungaria–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 42–24 (24–10)

Forrás: fradi.hu

A 14 csapatos női kézilabda első osztály aktuális idényében egyedüliként hibátlan, Magyar Kupa-címvédő, Bajnokok Ligája-csoportkörös Ferencváros otthonában játszotta idei utolsó idegenbeli bajnokiját az újonc Békéscsabai Előre NKSE szerda este. Vitán felül állt, hogy a mérkőzés egyértelmű esélyese a fővárosi együttes volt és a zöld-fehérek könnyedén érvényesítették is a papírformát.

A hazaiak semmit sem bíztak a véletlenre, már az első félidőben mindent eldöntöttek. A támadásban jó tempóval, gyorsan és lendületesen kézilabdázó FTC különösebb ellenállás nélkül lőtte a góljait. A csabaiakat irányító Papp Bálint már a kilencedik, majd a 17. percben is időt kért, hogy valamiképpen felrázza játékosait és valamennyire lefékezze a fővárosi rohamokat. A nagyszerű kapusteljesítményre alapozó Fradi azonban nem lassított, jól mutatta mindezt, hogy már az első negyed óra végén tíz gólos különbséget alakított ki a Győrrel, illetve a Mosonmagyaróvárral vívott legutóbbi összecsapásokhoz képest ezúttal gyengébb napot kifogó lila-fehérekkel szemben.

A második játékrészben (amely során a hazaiaknál támadásban végig a békéscsabai születésű és nevelésű tehetség, Kukely Anna irányított) már nem volt akkora lendület a ferencvárosiakban, akik így is kényelmesen és megerőltetés nélkül tartották kézben a meccset és gyűjtötték be kiütéses győzelemmel a két pontot.

Az ENKSE december 30-án a Budaörs elleni alsóházi kulcsmérkőzéssel zárja az évet, hazai pályán.

FTC-Rail Cargo Hungaria–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 42–24 (24–10)

NB I.-es női mérkőzés. Budapest, Elek Gyula Aréna, 600 néző. V.: Ignéczi, Pánczél-Héjjas. FTC: Janurik – Malestein 8 (2), E. Bölk 6, Tomori, Cvijics 3, Lekics, Márton G. 5. Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 4 (1), Kisfaludy 4, Szucsánszki, Szöllősi-Zácsik 3, Papp D. 4, Stolle 2, Hársfalvi 3, Kukely A. Vezetőedző: Elek Gábor. ENKSE: Razum – Andróczki, Lanisztanin 9 (2), Bucsi 2, Mayer Sz. 1, Gyimesi, Hajtai 3. Csere: Szabó D. (kapus), Giricz L. 1, Török F., Termány 2, Borbély M., Horváth G. 1, Kukely K. 1, Bencsik 1, Vámosi 3 (1). Vezetőedző: Papp Bálint. Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–2. 12. p.: 10–2. 21. p.: 18–6. 42. p.: 30–16. 48. p.: 32–17. 55. p.: 37–21. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Papp Bálint: – Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Ellenfelünk rendkívül motiváltan vágott bele a küzdelembe, ez meglátszott a játéka sebességén is. Minden tekintetben nagy különbség volt a két csapat között, mi ezúttal nem tudtuk megközelíteni a valós tudásunkat. Abszolút megérdemelt az FTC győzelme. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek. Mi pedig utána folytatjuk a munkát, hiszen december 30-án jelentős erőpróba vár ránk.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában