Ökölvívás

2022.12.20. 14:46

Békési bronz a felnőtt ob-ról

A miskolci Egyetemi Körcsarnok adott otthont idén a felnőtt országos ökölvívó bajnokságnak. A békési Surman Box Club női 57 kilogrammban indított versenyzőt Lovas Laura személyében. A még ifjúsági korú bunyós és edzője, id. Surman Zoltán amolyan szintfelmérőnek tartotta a felnőtt ob-t.

Bronzéremmel térhetett haza a békési versenyző

Forrás: BMH

Az elmúlt évekhez képest csökkenő létszámú mezőny lépett ringbe, a férfiaknál 105, a hölgyeknél 51 fő. Lovas Laura a döntőbe jutásért csatázhatott a székesfehérvári Nagy Evelinnel, akitől korábban már kétszer is kikapott, egyszer idő előtt, egy alkalommal pedig pontozással. Laura most sem tudott győzni, edzője a második menetben bedobta a törölközőt. Lovas nyakába így bronzérem került.

– Laura sajnos nem tudta felvenni a tempót, ami rányomta bélyegét a mérkőzésére – értékelt id. Surman Zoltán edző. – Tudni kell, hogy Laura tehetséges labdarúgó, a Gyulai Amazonokban játszik, méghozzá nagyon jól. A focis edzései miatt sajnos csak ritkábban jutott el a bunyós tréningekre, emiatt nem tudta igazán felvenni a versenyt a mezőnnyel. Alapjában véve pedig a jövő embere lenne az ökölvívásban. Előbb-utóbb meg kell találni a helyét, mert roppant tehetséges sportoló.

Lovas Laurát nemcsak az ökölvívás és a labdarúgás érdekli, úgy tudjuk, hogy komolyan kacérkodik a kosárlabdával is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában