Közgyűlés

2022.12.27. 20:23

A városi sportlétesítmények hatékonyabb üzemeltetésén ötletelnek Békéscsabán

Felmérte egy munkacsoport az idén az önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményeket, a városi sportcsarnoktól az Árpád fürdőn át a mezőmegyeri és a gerlai futballpályákig, és hogy azokat miként lehetne hatékonyabban üzemeltetni – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

L. B.

Varga Tamás alpolgármester és Szarvas Péter polgármester

Fotó: Bencsik Ádám

Varga Tamás alpolgármester elmondta: amikor elfogadták a sportkoncepciót, látták, hogy a jövőben jelentős forrásbővülésre nem lehet számítani. A bejárás során kiderültek az orvoslásra váró problémák. Azt tapasztalták: ahol a sportklubok a létesítmények üzemeltetői, és ebbe a munkába be tudnak vonni támogatást, mintaszerű a fenntartás; máshol viszont akadnak gondok, erre példa a Kórház utcai stadion és a városi sportcsarnok.

Négy lehetőséget is felvázoltak, hogy miként lenne érdemes üzemeltetni a létesítményeket. Az egyik, hogy önálló céget hoznak létre a működtetésre. A másik, hogy a Kórház utcai stadiont átveszik a futballisták, a városi sportcsarnokot pedig a kézilabdások vagy a röplabdások. A harmadik, hogy a vagyonkezelő zrt.-n belül létrehoznak egy sportlétesítmény-üzemeltetési üzletágat. A negyedik, hogy a működtetés a városgazdálkodási kft.-hez kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában