Küzdősportok

2022.11.21. 17:42

Mármarosi Patrik profi magyar bajnok

Ahogyan több sportágban, a WAKO kick-box K–1 szabályrendszerében is rendeznek teljes erejű találatokra menő profi mérkőzéseket.

Az övvel Mármarosi Patrik,mellette edzője Hricsovinyi Károly

Forrás: BMH

A Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója szerint Budapesten, az Erdei Zsolt nevével fémjelzett Madárfészek Akadémián ringes gálát rendeztek „Harcosok Viadala” néven. A WAKO-pro K–1 szabályrendszer 64,5 kg-os súlycsoportjában a magyar bajnoki címért lépett a kötelek közé Mármarosi Patrik, a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Hricsovinyi Károly vezette Energy Gym versenyzője.

Ellenfele a korábbi legendás thai-box harcos, Rehák György fia, Rehák Márk volt. A két sportember korábban amatőrmérkőzésen már találkozott egymással. A nagyon kemény, de sportszerű összecsapást Mármarosi Patrik nyerte meg egyhangú, 3:0-s pontozással.
 – Nem két, hanem háromperces menetek voltak, összesen három. Nem folyamatos találati pontozás volt, hanem a régi, hagyományos, vagyis menetenként értékeltek a bírók. Bár Patrik azt mondta, nem izgul, az első menet nem így alakult. Csak a védekezésre koncentrált, nem támadott, nem indított, nem érezte a küzdelmi távolságot sem. Az első menet az ellenfélé volt. A környezet is hatott rá, hiszen telt ház előtt küzdött. Szünetben bátorítottam, mondtam neki, sokat üssön, mert jó a keze, onnantól egyre másra érte le a találatokat. A harmadik menet egyértelműen Patriké volt és a végén még egy térdrúgás is betalált – értékelte a találkozót Hricsovinyi Károly.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában