Futás

2022.11.03. 12:21

Hetvenhatan neveztek a Kondorosi félmaratonra

Tizedik alkalommal rajtolt el október utolsó vasárnapján a Kondorosi Félmaraton, melyen először írtak ki számot a junioroknak. A rendezvényt a Kondorosi Atléták Sport Egyesület szervezte és bonyolította le a helyi önkormányzat, szponzorok és segítők támogatásával.

Gajdács Pál [email protected]

Legyőzték a távolságot

Forrás: BMH

A félmaratoni verseny reggelén ködös, nyirkos, időnként szitáló esős, plusz 10 fok körüli volt az időjárás, ám a futókat ezek a körülmények persze nem ijesztették el, így is szép számmal gyűltek össze. 

A megnyitó és közös bemelegítés után a mezőny a sportpályáról rajtolt el Szarvas felé tartva, majd fordult vissza a kerékpárúton. A 21,1 kilométeres félmaratoni távot 4 körrel teljesíthették. A fő számba nem kevesebb, mint 76 felnőtt futó nevezett, 50-en egyéniben, 14-en kétfős, 12-en pedig négyfős váltóban rugaszkodtak neki a távnak. A célban mindenki kapott emlékérmet és befutó csomagot is. A férfi és női egyéniben, illetve a két-, és négyfős váltóban is az első három helyezettet díjazták éremmel, sportszer utalvánnyal és édességgel.

A szervezők tájékoztatása szerint a félmaratonnal párhuzamosan először rendeztek junior futóversenyt, amelyen 40 általános iskolás vett részt, akik négy korcsoportban tudták le a 750, 1500 és 2250 méteres penzumot. Az iskolások nagy lelkesedéssel versenyeztek, és a helyezettek örömmel vették át díjaikat.

A rendezvény családias hangulatban, sikeresen zajlott le. Minden visszatérőt és új résztvevőt szeretettel várnak Kondorosra egy év múlva is!

10. Kondorosi Félmaraton és junior futóverseny. Eredmények. Félmaraton, Női egyéni: 1. Kiss Edit, 2. Kálmánné Valki Diána, 3. Petneházi Krisztina. Kétfős váltó: 1. Laurinyecz Bernadett, Csapó-Priskin Klára, 2. Vaskor-Krizsán Brigitta, Tóth-Bera Lívia. Férfi egyéni: 1. Simon György, 2. Kovács István, 3. Gyóni Gábor. Kétfős váltó: 1. Vaszkó László, Valastyán János, 2. Gugliotta-Szöllősi Ágnes, Oscar Gugliotta, 3. Sznyida György, Sznyida Róbert. Négyfős váltó: 1. Kálmán Levente, Kálmán Gergő, Kálmán Kitti, Szőcs Levente, 2. Lukács Eszter, Pável Anikó, Szűcs-Szabó Krisztiánné, Világosi Gyöngyi, 3. Süle Gabriella, Varga-Opauszki Melinda, Illyés Hajnalka, Gazsó-Gerhát Gabriella.

Általános iskolások. Junior fiúk. I. korcsoport: 1. Brlázs Bence, 2. Győri Zsolt és Melis Árpád, 3. Kalmár Dávid. II. kcs.: 1. Szrnka Bálint, 2. Rágyanszki Levente, 3. Varga Barnabás. III. kcs.: 1. Somogyi Tamás Bence, 2. Kondorosi Zalán, 3. Seres Gábor. IV. kcs.: 1. Pandur Bence, 2. Pogonyi István, 3. Varga Bendegúz.

Junior leányok. I. kcs.: 1. Sarkadi Sára, 2. Skorka Hanna, 3. Brachna Zoé. II. kcs.: 1. Sarkadi Panna, 2. Sándor Lia Triniti, 3. Rozsnyai Zsófi. III. kcs.: 1. Kozsuch Kincső, 2. Nehéz Zorka, 3. Janó Erika. IV. kcs.: 1. Stephán Réka, 2. Rábai Dóra, 3. Pápai Viktória.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában