Erőemelés

2022.11.02. 10:41

Három csabai, három vb-arany

Hagyományosan a szlovákiai Nagyszombat (Trnava) ad otthont a GPC szervezet erőemelő világbajnokságának.

Hard Fanatic Sportegyesület három indulóval vett részt

Forrás: BMH

A békéscsabai székhelyű Hard Fanatic Sportegyesület három indulóval vett részt a világeseményen, erősítve a magyar színeket fekvenyomásban. A viharsarki erős emberek a lehető legjobbat hozták ki a produkciójukból, hiszen kategóriájában mindhárom versenyző elhozta a világbajnoki címet.

Időrendben Szalai Kristóf került először tárcsák elé, aki a fiatal korosztályban versenyzett. Tizenhat esztendősen a tinédzser kategória 110 kilogrammos súlycsoportjában indult fekvenyomásban és 120 kilogrammos eredménnyel szerzett világbajnoki címet.

Másnap került sorra a békéscsabai trió másik két tagja. Horváth László a masters III. korcsoport 140 kilogrammos súlycsoportban versenyzett és 205 kilogrammos ragyogó eredménnyel érdemelte ki a világbajnoki aranyérmet. A harmadik csabai erős ember, Lechner István a masters IV. korcsoporton belül szupernehézsúlyba nevezett, ahol egészen a 132,5 kilogrammig jutott. Ezt az eredményt senki nem tudta túlszárnyalni, így Lechner is aranymedállal a nyakában térhetett haza Békéscsabára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában