Tereplövészet

2022.10.12. 13:09

Szétlövéssel lett második Sutyinszki

Debrecen-Bánkon, az Erdőspusztai Arborétumban rendezték meg az apróvad vadászati stílusában űzött versenylövészet, a hunter field target Magyar Kupa-versenysorozat idei ötödik fordulóját, amelyen Sutyinszki István is elindult.

P. B.

Sutyinszki István

A szarvasi lövész beszámolója szerint nehéz pályát építettek a szervezők, de a kedvező időjárás segítette a versenyzőket, napsütésben és teljes szélcsendben lőhették végig a viadalt.

– A sűrű erdőben megépített pályán gyakran kellett a fekvő céloknál is kiemelkedni és letámasztás nélkül vállból lőni, ami megnehezítette a pontos találatok elérését – mondta Sutyinszki István. – A legnehezebb álló célokból csak egyet hibáztam, a térdelő célokból pedig mindet sikerült ledöntenem. A fekvő célokon összeszedtem további öt hibát, de így is a második helyen álltam a verseny végén, holtversenyben az idén világbajnokságot nyerő Osztafin Ákossal. 

Sutyinszki István (balról)

– Szétlövéssel kellett eldönteni a végső helyezéseinket. Fekvő célokon kezdtünk, azokat mindketten ledöntöttük, majd következtek a térdelő célok, ezeket szintén mindketten ledöntöttük. A végére maradtak a legnehezebb álló célok, amelyekből én mindkettőt ledöntöttem, Ákos viszont a másodikat elhibázta, így én nyertem a szétlövést és enyém lett a második hely.

A Békés megyei sportember ezzel a jó eredménnyel az összesítésben a harmadikról az első helyre lépett előre a versenysorozatban. A HFT Magyar Kupa hatodik, záró fordulóját a mogyoródi lőtéren rendezik meg november 19-én. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában