Tenisz

2022.09.14. 11:22

Veretlen lett első a Viharsarok TA teniszezője

Az umagi Tenisz Akadémián rendezték meg a közelmúltban a Champions Bowl elnevezésű verseny döntőjét, ahol Mokán István Damján, a Viharsarok Tenisz Alapítvány fiatal teniszezője is ütőt fogott. Hankó Bálint tanítványa az U12-es korosztály küzdelmeit veretlenül megnyerte.

G. P.

Forrás: BMH

A tehetséges ifjú csoportjában a svéd Oliver Roth (6:1, 6:1), a brit Tsoran Tserkezis (6:3, 6:4) és a svéd Mick Knejp (6:1, 6:2) ellen is magabiztos kézzel teniszezett, s három győzelmével biztosan jutott a főtáblára.

A legjobb nyolc között a spanyol Gonzalo Corralessel találkozott és az első szettet 6:1-re nyerte, a másodikban azonban már nehezebb dolga volt, 7:5-re sikerült felülmúlnia ellenfelét. Az elődöntőben honfitársa, Lipp Máté Lőrinc állt a háló túloldalán, akit a korábbi versenyekről már jól ismert. A Viharsarok teniszezője az első játszmában két, a másodikban három gémet engedélyezett Lippnek, s jutott be a fináléba. Ahol a torna során immáron harmadszor ismét egy svéd fiúval találkozott. Az első játszmát 6:4-re elbukta, de felállt a vert helyzetből és a második, illetve a harmadik játszmát is egyformán 6:2-re hozta és ezzel elhódította a győzelmi trófeát. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában