Röplabda

2022.09.08. 12:54

Ukrajna a csoportelső, Magyarország második

Csoportdöntőt vívott egymással szerdán a magyar és az ukrán női röplabda-válogatott Csehországban.

G. P.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat kiharcolta már a 2023-as Európa-bajnoki való részvételt, azonban az első hely, ezzel pedig az Eb-sorsoláson való jobb kiemelés volt a tét. Az áramszünet miatt egyszer félbeszakadt találkozót az ukránok nyerték három játszmában, így eldőlt, hogy ők lettek a csoportelsők. A válogatottban a békéscsabai Pintér Andrea kezdőként, Bagyinka Fanni csereként kapott lehetőséget.

Ukrajna–Magyarország 3:0 (16, 15, 16)
Futná Hóra, 50 néző. V: Rovar (cseh), Schimert (szlovén). Magyarország: Fábián, Szakmáry 12, Pintér 5, Németh 5, Szedmák 2, Gyimes 4. Csere: Tóth F. (liberó), Török 5, Bagyinka 1, Petőváry, Papp 1. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.
– Teljesen megérdemelten nyert ellenfelünk, a bő egy órás szünet után egy másik mérkőzést láthattunk, mint előtte. Nem tudtuk kezelni ezt a helyzetet, értelemszerűen nem erre készültünk. Békéscsabán szeretnénk javítani és győzelemmel zárni a selejtezősorozatot – értékelt a mérkőzés után Andreas Vollmer szövetségi kapitány.

A csoport állása az 5. forduló után: 1. Ukrajna 14 pont (15:2 szettarány), 2. Magyarország 10 (11:6), 3. Portugália 6 (6:9), 4. Ciprus 0 (0:15)

A selejtezősorozat utolsó mérkőzését szombaton este 19 órától Portugália ellen Békéscsabán vívja a csapat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában