Kézilabda

2022.09.22. 15:45

Ellenfeleket kapott a Békés és az Orosháza

Kézilabda A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elkészítette a Magyar Kupa második fordulójának párosításait. A férfiaknál az NB I. B-ben kiválóan rajtoló, az első három kör után még veretlen Optimum Solar Békési FKC a szintén másodosztályú Debreceni EAC-ot fogadja. Hivatalos játéknap október 5., a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Érdekesség, hogy a két csapat az elmúlt hétvégén a bajnokságban is találkozott, akkor a vendég békésiek az utolsó két percben négy gólos hátrányt ledolgozva mentették döntetlenre a meccset.

A nőknél a második ligás Oxxo Energy Orosházi NKC az NB II. Észak-keleti csoportjában szereplő Hajdúböszörményi TE vendége lesz a második körben, a hivatalos játéknap október 12. és a továbbjutás itt is egy találkozón dől el. A női első osztályú EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE és a 2021–22-es idény alapján a nem európai kupaszereplő további NB I.-es együttesek a 3. fordulóban, az Európa-ligában induló csapatok (DVSC Schaeffler, Praktiker-Vác, Motherson-Mosonmagyaróvári KC és Siófok KC) a 4. fordulóban (a nyolc közé jutásért), míg a Bajnokok Ligája-szereplő csapatok (a bajnok Győri Audi ETO KC és az MK-címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria) a negyeddöntőben kapcsolódnak be a kupaküzdelmekbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában