Atlétika

2022.08.24. 12:26

Válogatottak is bekapcsolódtak a csabai gyermektábor munkájába

Nem mindennap fordul elő Békéscsabán, hogy válogatott atléták irányítsanak foglalkozást, nos, a Tünde Utcai Atlétikai Centrumban hétfőn kezdődött és pénteken záruló atlétikai gyermektáborban a Kopp Békéscsabai AC edzői mellett a klub fiatal tehetségei adták az instrukciókat az óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek.

G. P.

Fotó: Kopp Békéscsabai Atlétikai Club/Facebook

A mintegy negyven gyermek valósággal itta a már korosztályos világversenyen is bemutatkozó válogatottak szavait. A hét folyamán a futó, Nadj Levente, Zahorán Milán és Steigerwald Ernő, valamint a gyalogló Zahorán Petra kapcsolódott be nagy örömmel a hagyományos, két évtizede minden esztendőben megrendezett atlétikai gyermektábor munkájába.

A lelkesedésre nem lehetett panasz, a kisebbek és nagyobbak is igyekeztek, nagy figyelemmel követték a szakági edzőket, válogatott atlétákat, bepillantva a sportok királynője valamennyi versenyszámába.

– A tábort kettős céllal rendezzük már meg immáron huszonegyedik éve. A kicsik egyrészt belekóstolhatnak az atlétika minden számába, miközben sokan itt is ragadnak, s az atlétikai edzések a mindennapi programjukká válik – mondta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója. – A példaadás a nevelés fontos eszköze, ezért hagyomány, hogy minden versenyszámot a klub egy-egy élversenyzője mutat meg. Az atlétika mellett a strandolás, arcfestés, éjszakai bátorságpróba, mind a tábori program része.

A kis atléták szerdán gyalogtúra keretében látogattak el a Csaba Parkba, ahol egyenpólóba öltözve egy klasszikus, de megunhatatlan játék, a számháború kezdődött el. Izgalmasnak ígérkezik csütörtökön a tornászok Kórház utcai székhelyén teendő látogatás, illetve a falmászás is.

Ezek mellett számtalan más elfoglaltságról is gondoskodtak a szervezők, így játékos sportfoglalkozásokkal, és sportvetélkedőkkel (egyebek mellett foci, floorball, csocsó) kötik le a gyerekek figyelmét.

Szerdáig gyakorlatilag minden betervezett program lezajlott, kivétel ezalól az időjárás miatt elhalasztott strandolás, amit azonban pénteken pótolnak. A programok gyakorlati lebonyolításában Benkő Balázs edző mellett Budai Zoltán is sokat tesz azért, hogy a gyerekek élményekkel telve zárják a hetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában