Kézilabda

2022.08.24. 11:54

Rutinos kapussal és irányítóval erősödtek a gyulai lányok

Bő egy hónapja van újra edzésben a CZ-Gyulasport NKft. NB II-es női kézilabda-csapata, amely Zöldi-Tóth Kata edző irányítása mellett dolgozik. E héten már az augusztus 27-ei Mahler Brigitta-emléktorna került fókuszba, amelyre erős NB II-es gárdákat várnak Gyulára.

G. P.

A CZ-Gyulasport Nkft. csapata első bajnoki mérkőzést szeptember 10-én, Gyulán a K. Szeged SE ellen vívja majd /Fotó: Kiss Zoltán/

A fürdővárosiak edzőjétől megtudtuk, hogy két csoportrivális, a K. Szeged SE, a PC Trade Szegedi NKE, illetve a Testnevelési Egyetem csapatát várják a Prohászka Zsolt Tornacsarnokba.

– Rövidített játékidejű mérkőzések lesznek, s ezalatt nem tudok minden variációt megcsinálni, de így is hasznosnak ígérkezik a torna. Látom, hogy melyek a hiányosságaink, ezeket igyekszünk a bajnoki rajtig bepótolni – mondta érdeklődésünkre az egykori válogatott beálló, Zöldi-Tóth Kata. 

– Sajnos vannak sérültjeink is és egyéb okból Ladics Vivien fog még szombaton hiányozni.

A játékoskeretben alapvetően nem történtek jelentős változások, bár a két rutinos kézilabdázó, Csapó-Kovács Hajnalka és Papné Lukoviczki Beáta visszavonulása érzékeny veszteség. Az újak közül a rutint majd Szögi Tímea képviseli, aki visszatért Békéscsabáról az egyesülethez. Feltétlenül erősítést jelenthet majd a legutóbb Algyőn játszó átlövő, Ilyés Lilla (akinek egykoron még a Békéscsaba korosztályos csapatában volt edzője Zöldi-Tóth Kata), bár ő tavasszal keresztszalag-szakadást szenvedett, s októberben kapcsolódhat majd be a csapat munkájába. Nagy fogás a csorvásiakat hosszú éveken át erősítő kapus, Mike Mária leigazolása, aki edzője szerint nagyon motiváltan várja a bajnokságot. Végleg leigazolták Békéscsabáról a fiatal irányítót, Farkasinszki Dominikát.

– Bár az érkezők között két idősebb játékos is szerepel, a csapat fiatalnak mondható. Nem is akarunk rájuk nagy nyomást helyezni, konkrét helyezést nem is tűztünk ki magunk elé. Tavaly negyedikek lettünk a bajnokságban, idén – bár roppant erősnek ígérkezik a mezőny – szeretnénk előrébb lépni és a dobogón végezni ismertette a célokat Zöldi-Tóth Kata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában