Labdarúgás - NB II.

2022.08.19. 19:19

Jön a szentlőrinci túra: erőltetett menetben a csabai lila-fehérek

Szerdán még az MTK Budapest (1–4) ellen játszott bajnoki mérkőzést a Békéscsaba 1912 Előre csapata a Merkantil Bank Liga NB II-ben, de máris itt a következő ütközet, az 5. forduló keretében augusztus 21-én, vasárnap, 17.30 órától Szentlőrincen lép pályára a csapat. Nyolc napon belül ez lesz a harmadik bajnoki mérkőzése a viharsarkiaknak.

Fotó: Rákóczy Ádám

A Szentlőrinc együttesét még egyszer sem győzte le a Békéscsaba. Bár a lilák és baranyai vendéglátóik között nyolc pozíció és két bajnoki pont a különbség (a Csaba 6 ponttal 8., a Szentlőrinc 4 egységgel 16.), ez megtévesztő lehet, hiszen a hazaiak kellemetlen és kiszámíthatatlan ellenfélnek bizonyultak már korábban is. Bárkit képesek meglepni, így vasárnap csakis egy olyan hasonló és hatékony terv vezethet a csabaiaknál eredményre, mint a Gyirmót ellen.

A két mérkőző fél egymás elleni csatájában eddigi négy találkozásukból háromszor a Szentlőrinc győzött, egyszer döntetlen született.

A Szentlőrinc az előző szezonban 42 ponttal a 16. helyen végzett a NB II-ben. Idén új edző, Jeremiás Gergő edzi a fekete-pirosakat.

A nyáron Rétyi Róbert (Vasas), Kiss-Szemán Péter (Vasas), Csörgő Raul (Nyíregyháza), Mervó Bence (Budafok), Filipovics Marko (BVSC-Zugló), Csilus Ádám (Nyíregyháza), Németh Erik (ZTE – kölcsönbe), Vidnyánszky Ádám (ETO), Vidnyánszky Mátyás (ETO), Bese Balázs (MTK), László Dávid (Honvéd – kölcsönbe) érkezett soraikba.

A Békéscsaba az elmúlt négy forduló alatt bizakodásra okot adó teljesítményt nyújtott, így van arra esély, hogy revansot vegyen az eddigi „sérelmekért”. Mivel az Előre második csapata is bajnokit játszik vasárnap (Békéscsaba II.-Tiszaújváros, 13 óra), így nekik is nagy szükségük lenne a visszajátszókra, hogy meg tudják szerezni első pontjukat-pontjaikat a szezonban.

Színes lapok miatt egyik csapat sem kerül hátrányba, tehát nem lesz senki sem eltiltva.

Brlázs Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője így nyilatkozott a klubhonlapon:

– Mindenféleképpen győzelemre fogunk törekedni vasárnap, reméljük sikerrel járunk. Korábban már mondtam, hogy most egy nappal több időnk van regenerálódni, mint az előző két meccs között volt, így bízom benne, hogy minden hadra fogható játékosunk megfelelő állapotban lesz a mérkőzésre. Annak ellenére, hogy olyan csapattal fogunk találkozni, amely otthon ikszelt az MTK-val és megverte a Szegedet, tehát hazai körülmények között még veretlenek, ráadásul nagyon masszív együttesnek tartom őket, a három pont megszerzésének reményében utazunk el. Tudom, hogy az elmúlt időszakban nem sikerült náluk eredményesen szerepelnünk, de minden sorozat megszakad egyszer.

A mérkőzést Bana Gergely vezeti, két segítője Kiss Balázs és Máyer Gábor.

Az 5. forduló programja: Augusztus 21., vasárnap, 17.30: Gyirmót FC Győr–Credobus Mosonmagyaróvár, Tiszakécskei LC–Nyíregyháza Spartacus FC, Soroksár SC–ETO FC Győr, Szentlőrinc–Békéscsaba 1912 Előre. 19.00: MTK Budapest–Budafoki MTE, Kolorcity Kazincbarcika SC–HR-Rent Kozármisleny, FC Ajka–Aqvital FC Csákvár, BFC Siófok–Szombathelyi Haladás, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorogi FC. Augusztus 22., hétfő, 17.45: PMFC–DVTK. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában