Röplabda

2022.08.28. 08:45

Az első két szettben jól játszottak Bagyinkáék

A mieink szövetségi kapitánya, Andreas Vollmer Papp Orsolya kivételével a teljes ukránok elleni kezdőcsapatot pihentette a találkozón.

G. P.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A várakozásoknak megfelelően a magyar női röplabda-válogatott 3:0-ra legyőzte a vendég, eddig még pont nélkül álló Ciprust Budapesten az Európa-bajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában. Mindez azt jelenti, hogy elméletileg egy győzelemre került az újabb Eb-részvétel kiharcolásától, amelyet a jövő szombati, ciprusi mérkőzésen be is biztosíthat. 

A mieink szövetségi kapitánya, Andreas Vollmer Papp Orsolya kivételével a teljes ukránok elleni kezdőcsapatot pihentette a találkozón. Bár a vendégek 4:4-ig tartani tudták a lépést a mieinkkel, ezt követően belerázódott a csapat a játékba, s és a játék minden elemében sikerült felülmúlni ellenfelét.

A második játszma elején még 3:1-re is vezettek a vendégek, de 4:4 után megint átvették az irányítást a mieink, s innentől nem volt megállás. Ezúttal Petőváry Panni és Török Kata tette magát oda a pontszerzés tekintetében, akik most összesen 11 pontig jutottak.

A harmadik játékrész szorosabban alakult 13:12-nél már a ciprusiak vezettek, de nem sokáig, 16:16 után sikerült meglépni három ponttal, majd Szedmák Réka ászával már hét ponttal is vezettünk, végül nyolc meccslabdához jutott a csapat. A másodikat Gyimes révén értékesítette a csapat.

– Nem mondanám, hogy sima mérkőzés volt, az első két szettben nagyon jól játszottunk, a harmadikban kicsit akadozott a nyitásfogadásunk, de még időben rendeztük a sorokat és győztünk – mondta a mérkőzés után Bagyinka Fanni, aki békéscsabaiként 1 pontot ért el.
Magyarország–Ciprus 3:0 (13, 10, 17)
Budapest, 850 néző. V.: Jurkovic (horvát), Juracek (szlovák). Magyarország: Gyimes 12, Bagyinka 1, Szedmák 7, Papp O. 10, PETŐVÁRY 13, TÖRÖK K. 9. Cs.: Juhár (liberó). Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.
A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont, 2. Ukrajna 5, 3. Portugália 3, 4. Ciprus 0. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában