Labdarúgás - Megye I.

2022.08.27. 20:31

Nagyarányú győzelmet aratott a Gyulai TC - Galériával

Teljes fordulót rendeztek szombaton a megyei I. osztályú bajnokságban. A vártnál nehezebben, de győzött az Orosházi MTK-ULE és mivel a Szarvas és a Végegyháza mérkőzése döntetlennel zárult, a tabella élére is ugorhatott. Meglepő a Szeghalom súlyos hazai veresége az eddig még nyeretlen és tartalékosan kiálló Nagyszénás ellen.

Gajdács Pál

Fotó: Kiss Zoltán

Szarvasi FC–Végegyházi SE 0–0

Megyei I. osztályú mérkőzés. Szarvas, 200 néző. V.: Hajdú D. Szarvas: Somogyi P. – Zima (Czvalinga), Furár (Kerekes), Magyar (Polonszki), Bány, Pilán R. (Simon R.), Barna (Styecz B.), Deli, Kiri M., Zahorán, Pilán M. Edző: Somogyi János. Végegyháza: Nagy B. – Répási, Dócza, Dajcs, Rajsli (Lugasi M.), Zsuzsa (Pohl), Mátó, Katona (Lugasi J.), Bagyinszki (Bojtos), Tanner, Bozsó (Balogh M.). Edző: Balázs József.

Jó: Bány, Pilán M., Simon, ill. Nagy B., Dajcs, Mátó, Katona, Tanner.

Somogyi János: – A védekezésünk remekül működött, támadásban is tettük a dolgunkat, de egy-két villanás hiányzott a győzelemhez. Balázs József: – A csoport rangadóján igazságos eredmény született. Kepenyes György

Gyomaendrődi FC–Sarkadi Kinizsi LE 4–3 (2–0)

Gyomaendrőd, 80 néző. V.: Barta. Gyomaendrőd: Babák – Bartik (Szilágyi B.), Miklavicz, Valach, Pásztor, Szabó P., Kovács A., Kókai G. (Molnár T.), Hunya, Hanea, Sebők (Szilágyi G.). Edző: Tasi Róbert. Sarkad: Kurta – Kovács I., Oláh G. (Szilágyi L.), Jánki I., Komlósi, Kollát, Diósi (Bozsányi), Szűcs (Rácz), Hrabovszki (Kálló), Erdei, Szabó G. Edző: Balogh Csaba

G.: Sebők a 7., a 45., Hanea a 75., a 77., ill. Komlósi (11-esből) a 79., Kollát a 83., Jánki I. a 89. percben. Jó: Sebők, Hunya, Hanea, Pásztor, Valach, ill. Kurta, Kovács I., Erdei.

Tasi Róbert: – Nyolcvan percig az történt a pályán, amit elterveztünk, azután viszont érthetetlen módon felhoztuk a lelkesen játszó vendégcsapatot, ezzel pedig szorossá tettük a végjátékot. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! 
Balogh Csaba: – Sajnos örök törvény, ha nem tartjuk be az öltözőben megbeszélteket, akkor bajba kerülhetünk, így adtunk egy félidőnyi előnyt a Gyomának. A másodikban nagyot küzdve szorossá tudtuk tenni a meccset. Kis szerencsével pontot szerezhettünk volna. Jó játékvezetés. T. R.

Szeghalmi FC–Nagyszénás SE 2–7 (0–3)

Szeghalom, 250 néző. V.: Zahorán. Szeghalom: Vastagh – Tatár, Papp Zs., László L. (Turi), Marton (László A.), Polonio-Guerreiro, Darányi (Tóth Z.), Seres, Komódi (Hajdu Zs.), Takács J., Mészáros. Edző: Boruzs István. Nagyszénás: Lévai – Godár, Liska (Simon L.), Kálmán (Kiss Z.), Takács M. (Leszkó), Libor, Kukovecz, Péter, Kovács L., Kókai Á., Rafaj, Márk. Edző: Juhász Norbert.

G.: Darányi a 47., Mészáros a 65., ill. Kálmán a 10., Péter a 20., a 62., Takács M. a 27., Simon L. a 76., Kiss Z. a 82., Leszkó a 87. percben. Nagyszénási jók: az egész csapat. 

Boruzs István: – Nagyon sok egyéni hibát követtünk el védekezésben, és elől is pontatlanok voltunk. Ilyen teljesítménnyel nem lehetett más a vége. Csalódottak vagyunk és elnézést kérünk minden szeghalmi szimpatizánstól. A jövő héten ennél sokkal többre törekszünk. Gratulálunk a Nagyszénásnak! 

Juhász Norbert: – Fél csapatnyi hiányzónk ellenére a játékosok átérezték a mérkőzés fontosságát. Gratulálok a csapatnak és a debütáló fiatal játékosoknak. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Zsombok János

Gyulai TC–Jamina SE 5–0 (3–0)

Gyula, 100 néző V.: Jakab. Gyula: Jakab – Nagy S., Farkas Á. (Repisky), Nyéki (Lőrinczi), Nagy G., Radics (Kiss T.), Kovács Zsombor (Zsilák Mátyás), Vágási, Kovács Zs., Varga Z. (Magyar), Piss. Edző: Sajben Gábor. Jamina: Démusz – Horváth M., Okos, Szaszák, Kurta (Nyerges), Gál, Ökrös, Villám (Zelenyánszki), Zsilinszki (Bencsik), Sinkó Németh T. Edző: Pozsár Gábor. G.: Kovács Zsombor a 9., Nagy G. a 12., Radics a 19., Kiss T. a 80., Lőrinczi a 88. percben. Jó: Vágási, Nagy G., Varga Z., Kovács Zsombor, Lőrinczi, ill. Démusz, Németh T.

Sajben Gábor: – Az első félidei tempónk rányomta a bélyegét a másodikra ebben a nagy melegben, de megérte. Megérdemelten nyertünk az egyébként kulturáltan játszó Jamina ellen. 
Pozsár Gábor: – Elhiszem, hogy rengeteg játékos hiányzott, de ettől függetlenül rettentő könnyen megadtuk magunkat. Vincze Gyula

Orosházi MTK-ULE 1913–Medgyesbodzás-Gábortelepi SE 3–2 (1–0)

Orosháza, 200 néző. V.: Bálint A. Orosháza: Marunák – Selmeczy, Kasuba, Szabó Á., Harangozó, Darida, Vincze (Janicsek), Endrefalvi (Kérdő), Miszlai, Nagy Zs., Gedó. Edző: Buza Barnabás. Medgyesbodzás: Véha – Turcsek, Dunai (Balogh G.), Nagy L. (Kovács K.), Nagy K. (Kelemen), Juhász, Jepure, Mazán B., Kovács Zs. (Szabó Sz.), Novák, Tokaji. Edző: Mazán Zoltán.

G.: Endrefalvi a 45., Gedó az 52., Harangozó a 83., ill. Tokaji az 52., a 63. percben. Jó: Kasuba, Vincze, Endrefalvi, Harangozó, ill. Tokaji, Turcsek, Dunai, Kovács Zs., Nagy L.

Buza Barnabás: – Három részre lehet bontani a mérkőzést. Nagyon komoly fölényben játszottunk az első húsz-harminc percben, sok helyzetet kialakítottunk, de nem jött a gól. Ezután picit görcsössé váltunk, de szerencsére a végén tudtunk be tudtunk találni. A második félidőben volt egy pici visszaesésünk, kaptunk egy-egy elkerülhető gólt, de nagyon nagy küzdeni akarással megérdemelten itthon tartottuk a három pontot. 

Mazán Zoltán: – Az első félidőben nagy fölényben játszott az Orosháza. Megpróbáltuk lezárni a területeket és labdaszerzésből kontrákat indítani, ez működött is, de a végén gólt kaptunk. A második félidőben változtattunk hozzáállásban és játékban is. Sikerült kiegyenlíteni az addig is jól játszó hazai csapat ellen, de a végén nem tudtunk elhárítani egy beívelést, ami után egy jól eltalált lövéssel győzött a hazai csapat. B. B.

Mesterlövészek

A megyei I. osztály góllövőlistája

4 gólos: László L. (Szeghalom). 3 gólos: Mészáros (Szeghalom), Péter (Nagyszénás).

2 gólos: Endrefalvi (Orosházi MTK ULE 1913), Tokaji, Varga V. (Medgyesbodzás), Marton, Darányi (Szeghalom), Bány (Szarvas), Sebők (Gyomaendrőd), Takács M. (Nagyszénás).

1 gólos: Kerekes, Kiri M., Zima (Szarvas), Szabó Á., Miszlai, Huszár, Harangozó, Gedó (Orosházi MTK ULE 1913), Mező, Papp Zs. (Szeghalom), Jepure, Juhász (Medgyesbodzás), Mezei, Komlósi (Sarkad), Nagy G. (Gyula), Kálmán, Leszkó, Kiss Z., Simon (Nagyszénás), Tanner, Pohl, Lugasi M. (Végegyháza), Kovács I. (Jamina).

A megyei I. osztályban a 4. forduló következik: Szeptember 3., szombat, 10.30: Gyulai TC–Orosházi MTK-ULE 1913. Szeptember 3., szombat, 16.30: Jamina SE–Szarvasi FC, Végegyházi SE–Szeghalmi FC, Nagyszénás SE–Gyomaendrődi FC, Sarkadi Kinizsi LE–Medgyesbodzás-Gábortelepi SE.

A megyei I. o. állása
1. OMTK-ULE 3 — — 7—2 9
2.  Szarvas 2 1 — 5—2 7
3. Végegyháza 2 1 — 3—1 7
4. Szeghalom 2 — 1 13–10 6
5. Gyulai TFC 1 1 1 6—2 4
6. Nagyszénás 1 1 1 9—6 4
7. Gyomaendrőd 1 1 1 6—8 4
8. Medgyesbodzás — 1 2 6—11 1
9. Sarkadi KLE — — 3 5—11 0
10. Jamina SE — — 3 1—8 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában