Old Lake Man

2022.07.25. 11:46

Tatán győzött az orosházi triatlonos

Vörös János, az orosháziak triatlonversenyzője is ott volt Tatán, az Old Lake Man középtávú országos triatlon versenyen. A sportolókra 1900 méter úszás, 90 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás várt. A sportember korosztályában nem talált legyőzőre.

Csete Ilona

A középtáv 1900 méteres úszással kezdődött, amit a 22.3 Celsius fokos Öreg-tóban bonyolítottak le a szervezők. Az alacsonyabb vízhőmérséklet miatt a versenybíróság engedélyezte a neoprén ruha használatát. 

– A szél a délelőtti órákban feltámadt, egész nap megmaradt, kicsit nehezítve az úszás és a kerékpáros táv teljesítését. A több mint kétszázötven induló kilenc óra harminc perckor elrajtolt a tatai csónakháztól, hogy megérkezzen a közel két kilométer után a Zsigmond vár mellett levő Eszterházy kastély előtt kialakított stéghez. A  vízből kiérve következett egy rövid futás a kerékpárdepóig, amit a gyönyörű kastélykertben állítottak fel. A kerékpáros sisak felvétele és háromszáz méter megtétele után szállhattunk fel a bringánkra és megkezdhettük a kilencven kilométeres utunkat Kocsot érintve Nagyigmánd felé. A kerékpáros táv háromszor harminc kilométeres körökből állt, nyolcszáznegyven méter szintkülönbséggel és oldalszéllel – számolt be a nap legfontosabb állomásairól az orosházi sportember, Vörös János, aki az A60- as korcsoportban versenyzett.

Az úszással szerzett előnye a kerékpározás első körében elszállt, ahogy ő fogalmazott. Visszacsúszott a második helyre és körülbelül három perc hátrányba került a kerékpártáv teljesítésének a végére. A depóba visszahelyezett kerékpár után a futással folytatódott a verseny. A futás a Tatai-tó  körül zajlott, a huszonegy kilométerhez három kört kellett teljesíteni.

– A természet adta futópálya kissé lankás, egy része árnyas volt, ami a felszökő hőmérséklet miatt kifejezetten jót tett. A szervezés és a lebonyolítás színvonala mellett a festői környezet is lenyűgöző volt – tette hozzá Vörös János, aki a második futókör végén újból átvette a vezetést és az előnyét megtartotta célba érkezésig:

– Számomra kihívásokkal teli, izgalmas verseny volt. Örülök, hogy a dobogó felső fokára állhattam korosztályomban.  Kevesebb, mint három hét múlva egy nagyobb megméretés vár rám, ötödik alkalommal is szeretném teljesíteni az Ironman távot Nagyatádon – tudtuk meg a kitartó sportembertől, aki a hétköznapokban fizikai munkája mellett készül, edz a következő versenyére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában