Karate

2022.07.19. 16:06

Gregor László vezeti az edzőbizottságot a jövőben

A Békés megyei versenyzők is sikeres övvizsgát tettek a balatongyöröki edzőtáborban.

Papp Bálint

A nyár a harcművészek életében is az edzőtáborozás időszaka, ennek szellemében az IKU (International Karate Union) magyarországi szervezete negyedik alkalommal bonyolította le a nemzetközi összejövetelét Balatongyörökön. A Békés Megyei Harcművész Szövetség beszámolója alapján a shihan Feszt Norbert 7. dan vezette táborban magyar, német és román harcművészek dolgoztak. Romániából Szatmárnémetiből, Németországból Potsdamból érkezett küldöttség. A magyarok Nagykanizsáról, Zalaegerszegről és Békéscsabáról vettek részt, összesen 50 fő vett részt az edzőtáborban.

Az öt klub vezetői foglalkozásokat is tartottak, többek között a formagyakorlatokról, azok értelmezéséről, a gyakorló küzdelmekről, a versenyszerű küzdelmekről, az önvédelemről és háziversenyt is rendeztek. Tehát meglehetősen változatos volt a program, így a „harcosok” nem unatkoztak a balatoni hét folyamán. Az első napi háziversenyen a békéscsabai JALTE goshinkai karatésai közül Ticz Enikő első lett formagyakorlatban, míg Ticz Nándor másodikként zárt küzdelemben. Azok, akik övvizsgára készültek, az edzéseken túl is gyakoroltak. Természetesen a balatoni fürdőzés sem maradhatott el, ami csillapítóan hatott a résztvevőkre a rekkenő hőségben. A vizsgákon tizenegyen zártak sikeresen shotokan karate, goshinkai karate illetv kick-boksz vizsgaanyagból. Christian Puch 5. danra, Markó András Milán és Feszt Gergő 1. danra lépett sikeresen. A békéscsabaiak övvizsgája szintén sikeres volt. Feszt Norbert a tábor kapcsán elmondta: idén kevesebb formagyakorlatot vettek át, több szerepet kaptak a páros- és a küzdelmi gyakorlatok, illetve a bíróképzés.

A sokszínűség jellemzi a Magyar IKU Karate Szövetséget, amely nyílt szervezet, irányzattól függetlenül fogadja be a dolgozni, edzeni vágyó tagokat, és továbbra is várja a klubok jelentkezését. Örömteli fejlemény, hogy az első jelentős nemzetközi eredmény is megszületett, miután Feszt Gergő bronzérmet szerzett tavaly a nagyváradi IKU Karate Európa-bajnokságon, ahol Magyarország a kilencedik lett az éremtáblázaton A magyarországi szövetség közgyűlést is tartott a közelmúltban. Elfogadták a beszámolókat, illetve személyi kérdésekben is döntések születtek: az edzőbizottság vezetését a Békés Megyei Harcművész Szövetség vezetője, shihan Gregor László 8. dan vette át. Pontosították az eseménynaptárt is. A tervek szerint október elején tartják meg a szövetség első országos bajnokságát, amely egyben válogatóverseny is lesz az október végi, az olaszországi Caorléban sora kerülő IKU világbajnokságra. A magyar bajnokságra való felkészülést szolgálta az a bírói tanfolyam, amelyet szintén a balatoni edzőtáborban több napon át tartottak meg. 

 

XXX képek lementve 07. 20., 16. oldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában