Szabadidősport

2022.07.08. 08:41

A Körös futammal rajtol az úszóbajnokság Békés-Dánfokon

Körösre fel! Az úgynevezett Open Water Tournament (OWT), azaz az országos nyílt vízi úszóbajnokság első állomása, a Körös futam a Kettős Körösön, Szanazugban, a Békés-Dánfok közötti szakaszon kerül sorra július 16-án.

P. B.

A szervezők egy négy és egy csaknem tizenegy kilométeres szakaszt alakítanak ki, a nyílegyenes pályán csak egyéni indítás lesz, nincs tömegstart. A rövidebb táv úszói a dobozi hídhoz közeli parton csapnak a hullámok közé, míg a hosszabb szakasz indulói a szanazugi strandon, a Fehér- és a Fekete-Körös összefolyásánál startolhatnak. A Békés megyei pálya egyediségét az adja, hogy egy mesterségesen kialakított nyílegyenes csatorna, amelyet még a XVIII–XIX. századi folyószabályozások során építettek ki.

A verseny bázisa a dánfoki üdülőközpont, itt helyezkedik el a parkoló, a csomagmegőrző, itt állnak rendelkezésre az öltözők és a mosdók, továbbá ott lehet majd regisztrálni a versenyre, a résztvevők onnan kisbuszokkal jutnak el a starthoz. A versenyre várnak minden olyan önkéntest, aki szívesen kísérné a sportolókat testközelből, a folyón, bármilyen vízi járművel – szóba jöhet kajak, kenu, túrakenu, SUP, evezős és horgász csónak, motoros kishajó, illetve egyéb vízi jármű is.

Az eseményt idén második alkalommal rendezik meg, szervezőinek mottója: „Az ország úszva ismerszik meg!”. A bajnokságra nemcsak profik, hanem amatőrök és kezdő vízkedvelők is nevezhetnek. Az úszók augusztusban a gyékényesi búvártóban tehetik próbára az úszótudásukat. A sorozat végére pedig kiderül, kik Magyarország legjobb nyíltvízi úszói. A résztvevők megtapasztalhatják, hogy milyen teljesítményre képesek a különböző adottságú vizekben és különböző távokon. A Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid a kezdetek óta támogatják az OWT-versenyeket, idén is kilátogatnak a futamokra, hogy a rajtnál tanácsokkal lássák el az indulókat.

Kapcsolódó cikkünk: Szanazugtól Dobozig úsznak jövő szombaton

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában