Röplabda

2022.06.02. 14:48

Ukrajna ellen folytatják Kertész Petráék

Ukrajna ellen folytatja szereplését az Arany Európa-liga csoportkörében a magyar női röplabda-válogatott, amely csütörtökön és szombaton is a budapesti Tüskecsarnokban lép pályára.

P. B.

Az augusztusban és szeptemberben Európa-bajnoki selejtezőket vívó, megfiatalított és több újoncot avató nemzeti csapatunk a múlt szombati első fordulóban, szintén itthon Romániával szemben maradt alul öt játszmában. Keleti szomszédunk már mindkét románok elleni meccsét letudta, egyszer 3:2-re kikapott, egyszer pedig 3:1-re nyert.

Az átalakulóban és épülőben lévő magyar keretnek a bajnoki ezüstérmes Békéscsabai RSE centere, Zólyomi Rebeka és liberója, Kertész Petra is a tagja. Közülük a 19 éves, csabai születésű és nevelésű Kertész végig játszotta az első csoporttalálkozót. A liberó a Magyar Röplabda-szövetség honlapján beszélt a válogatottbeli bemutatkozásról és az ukránok elleni folytatásról is.

– Az volt az álmom, hogy bemutatkozhassak a felnőttválogatottban, nagyon örülök annak, hogy ez most sikerült! A lányok többségét már ismertem korábbról, de a többiek is mind nagyon aranyosak. Rendkívül jól éreztem magam a felkészülés során és az első csoportmérkőzésen is, egyáltalán nem izgultam. Kiválóan ment a játék, úgy érzem, hogy a maximumot ki tudtam hozni magamból. Az ukránok elleni találkozókon szoros csatára számítok. Több nap is videón elemeztük az ukrán csapatot, amely gyors röplabdát játszik, szóval nem lesz egyszerű dolgunk. Úgy gondolom, hogy a két csapat egy szinten van, apróságok fognak dönteni, hogy melyik együttes nyer. Mindent megteszünk, hogy megnyerjük a találkozót!

Az El-csoportokból a három első helyezett, illetve a legjobb második jut be a június közepi négyes döntőbe.

További sportági hír, hogy a hazai szakszövetség megnevezte az Extraliga 2021–2022-es idényének álomcsapatait, amelybe a nőknél bekerült a BRSE színeiben a liberó Molcsányi Rita, a szerb szélsőütő Szara Kliszura és a szintén szerb feladó-átló Marta Drpa is. Az MRSZ kritériumai alapján az elmúlt kiírás férfi és női álomcsapatának azok lehetnek a tagjai, akik együttesükkel a legjobb négy között végeztek az élvonalban, emellett legalább a mérkőzések ötven százalékán pályára léptek, beleértve a rájátszás küzdelmeit is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában