Röplabda

2022.05.20. 15:56

Csabaiakra is számít a szövetségi kapitány

Nyíregyházán készült a magyar felnőtt- és az U21-es női röplabda-válogatott.

G. P.

Szatmári Lilla (balról), Kertész Petra és Zólyomi Rebeka

A felnőttek újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, a német Andreas Vollmer a fiatalítás jegyében hirdetett keretet a május 28-án kezdődő Arany Európa-ligára, a csapatba pedig bekerült a Swietelsky-Békéscsaba együtteséből Zólyomi Rebeka és Kertész Petra is. Vollmer megemlítette, hogy a nyári program második felére, azaz az Európa-bajnoki selejtezőkre további játékosokat is meghív, köztük a csabai feladót, Bagyinka Fannit is. 

Utóbbi részese volt a tavalyi Európa-bajnoki csapatnak. Kertész Petra tagja volt a 2018-as szófiai U17-es Európa-bajnokságon részt vevő válogatottnak, azt követően azonban sérülés hátráltatta pályafutását, tavaly azonban már sikerrel tért vissza, és Molcsányi Petra mellett már ő a csabaiak második számú liberója. A békéscsabaiak centere, Zólyomi Rebeka Pécsen kezdett el röplabdázni, s onnan került a fővárosba, először a Közgázhoz, majd az MTK-ba. Itt lett tagja a 2019-ben az Universiadén negyedik helyet szerző válogatottnak is. Az előző két idényben szerepelt Békéscsabán, ahová Tóth Gábor vezetőedző vitte magával a fővárosi csapattól. 

Az U21-esek edzője, Leiszt Máté a felnőtt csabai csapatból Szatmári Lillának szavazott bizalmat. A fiatalok kedd reggel útra keltek, hogy Lengyelországban a házigazdákkal, Csehországgal és Ukrajnával megmérkőzzenek az Eb-selejtezőn.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában