Labdarúgás - NB III.

2022.06.05. 20:47

Tíz emberrel sem esett kétségbe a Körösladány

Nagy lépést tett az NB III. felé a Körösladány MSK csapata, amely az osztályozó elős találkozóján 4–1-es győzelmet aratott a Borsod megyei bajnok Cigánd otthonában. A sárrétiek tíz emberrel harcolták ki a magabiztos győzelmet.

G. P.

Illusztráció /shutterstock.com/

Cigánd SE–Körösladány MSK 1–4 (1–1)

Osztályozó az NB III-ért, 1. mérkőzés. Cigánd, 1000 néző. V.: Ducsai (Szilágyi N., Piskóczi). Cigűnd: Nagy S. – Ferencz (Budaházi (58.), Szabó K., Elek Á., Katona Gy. (Farkas M., 58.) – Ramos (Králik, 46.), Oravecz (Szilágyi Sz., 58.) – Matyi (Atamas, 70.), Juhász M., Tóth Á. – Kelemen. Edző: Szatmári Csaba. Körösladány: Nagy B. – Murvai (Urbán, 46.), Wéber, Szántó, Bakk – Ruzsa, Talpalló (Malkócs, 46.) – Czirok (Vajda, 84.), Zelenyánszki, Burai (Kisari, 88.) – Farkas J. (Csicsely, 46.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

A ladányiak kezdték jobban a mérkőzést, Burai és Czirok nem egy alkalommal okoztak veszélyhelyzetet a cigándi kapu előtt. A hazaiak megpróbálták lezárni a réseket a védelemben, és kontrákkal veszélyes ellenakciókat vezetni. A 26. percben egy a szélről betett labdába Katona György tette bele a lábát, ami a ladányi kapuban landolt 1–0.

Nem telt el két perc, amikor már a cigándi kapuban táncolt a labda. Egy védelmi hibát követően Czirokhoz került a labda, aki becsapva a kapust a hálóba lőtt, 1–1. A 35. percben tíz emberre fogyatkoztak a ladányiak, amikor a hazaiak egyik játékosával Szántó akaszkodott össze, a cigándi játékos csak sárgát, a ladányi azonban piros lapot kapott.

A szünet után egyszerre három poszton is változtatott a vendégek edzőkettőse, és ez nyomban eredményt is hozott. Csicsely labdája Urbánt találta tisztán, aki a jobb felső sarokba helyezett, 1–2.

A 82. percben Csicsely egy sarokrúgást követően a kapuba fejelt, 1–3. Tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a Cigánd is, amikor Farkas Márton Buraival szabálytalankodott, a jutalma pedig a második sárga, majd az azzal járó piros lap volt. A ráadásban a meccs legjobbja, Csicsely villant, aki szabadrúgásból az oldalvonal mellől, 25 méterről szerezte meg együttese negyedik találatát, 1–4.

A Körösladány a vártnál is biztosabb sikert aratott és kedvező helyzetből várja a vasárnapi hazai visszavágót.

Jó: Juhász, ill. az egész csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában