EB-selejtező

2022.06.10. 09:07

Békéscsabán játszik a röplabda-válogatott

A felnőtt női röplabda-válogatott (soraiban több egykori és jelenlegi békéscsabai játékossal) Európa-bajnoki selejtezőket játszik augusztus 20. és szeptember 11. között. A sorozatban ötödik Eb-kijutásért Ukrajnával, Portugáliával és Ciprussal kell megmérkőznie Andreas Vollmer csapatának. Békéscsabára szeptember 10-én érkeznek a portugálok.

Fotó: Nemzeti Sport/Németh Anett/

Mivel az ukrán együttes is a csoportban van, számos kérdőjel van még a lebonyolítás tekintetében, azonban az biztos, hogy az utolsó mérkőzést hazai pályán vívja a válogatott Portugáliával, melynek időpontja: 2022. szeptember 10., szombat.

A Magyar Röplabda Szövetséggel történt egyeztetések eredményesen zárultak, és Békéscsaba Megyei Jogú Város is támogatja az eseményt, így immár hivatalos, hogy a portugálok elleni mérkőzés helyszíne a városi sportcsarnok lesz.

Legutóbb 2015. augusztus 1-jén látta Békéscsaba vendégül a nemzeti csapatot, amely akkor simán, 3:0-ra múlta felül Grúzia legjobbjait az Európa-ligában. Az a siker egy nagy menetelés és az Európa Liga-győzelem első állomása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában