Sakk

2022.06.27. 17:38

A nyolcadik körben az első Rapport-siker

Rapport Richárd hat döntetlen és egy vereség után a nyolcadik fordulóban megszerezte első győzelmét a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolc fős madridi tornáján.

P. B.

Rapport Richárd váltás előtt /Fotó: nso.hu/

A világos figurákat vezető, 26 éves, Békés megyei családi gyökerekkel is rendelkező nemzetközi nagymester a lengyel Jan-Krzysztof Dudát győzte le, akivel a spanyol fővárosban zajló viadal első körében remizett. Ezúttal Rapport jobban manőverezett a középjátékban, és fokozatosan előnybe került. A lengyel nem igazán találta meg a legjobb lépéseket a védekezéshez, és a magyar sakkozó csakhamar teljesen nyerő álláshoz jutott. 

Rapport nem engedett a szorításból, és a 29. lépés után fogadhatta ellenfele kézfogását. Az eddig négy pontot szerző magyar nagymester így újra ötvenszázalékos a versenyen. Az orosz éllovas, de az ukrajnai háború miatt a FIDE, a Nemzetközi Sakkszövetség zászlaja alatt induló Jan Nyepomnyascsij (akitől Rapport kikapott a hetedik játéknapon) egy pontosra növelte az előnyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában