Félmaraton

2022.05.10. 09:23

Két csabai atléta is limitidőn belül futott

Hasonlóan az előző évhez, ezúttal is része volt az atlétikai magyar csapatbajnokságnak a félmaraton országos bajnokság. Míg 2021-ben a szeptemberi döntőbe számítottak bele az itt szerzett pontok, addig a mostani viadal az elődöntőkhöz jelentett értékes egységeket az egyesületek számára.

G. P.

Karsai Gábor a 4. helyen ért célba.

A verseny nemzetközi pályafelmérő által hitelesített, 1514,77 méter hosszúságú körön zajlott, ami a Puskás Arénát és a szoborparkot is megkerülte. A 13 körös versenyen nem volt limitidő, viszont a csapatversenyben való pontszerzéshez a férfiak esetében 80, a nőknél pedig 100 percen belüli időt kellett futni.

A vasárnap reggel napsütéses időben megrendezett bajnokságon Tóth Sándor mesteredző két békéscsabai futója, Karsai Gábor és Szalai András állt rajthoz. 

A jó hangulatban megrendezett versenyen a 111 nevezőből 95-en rajthoz is álltak, amivel a legtöbben – így a csapatbajnokság Keleti csoportjában 4. helyen célba érő Karsai Gábor is – az elődöntőben értékes pontokat gyűjtöttek egyesületüknek. A csabai fiú 13 pontot tett hozzá, a 9. helyen célba érő Szalai András 8-at. A félmaratoni ob összesített eredménylistáján Karsai az előkelő 7., Szalai a 18. helyen végzett.

Május 1-én kezdődött és 15-ig tart a brazíliai Caxias do Sul városában a hallássérültek legrangosabb sporteseménye, a 24. Nyári Siketlimpia. Az eseményen a magyar csapat tagjaként Mihály Réka, a Kopp Békéscsabai AC középtávfutója is részt vesz, aki 1500 és 800 méteren jut szerephez. Tóth Sándor versenyzője 800 méteren esélyesebb a jobb eredményre, az elődöntőt pénteken, a döntőt szombaton délután rendezik Brazíliában.

Tóth Sándor versenyzője 800 méteren esélyesebb a jobb eredményre, az elődöntőt pénteken, a döntőt szombaton délután rendezik Brazíliában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában