Európa-bajnokság

2022.05.31. 16:12

Jól indították a szezont a fanaticos fekvenyomók

Kiskunfélegyházán rendezik meg június 22. és 26. között az AWPC és WPC erőemelő Európa-bajnokságot, ahol minél nagyobb számban szeretne ott lenni a békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power.

G. P.

Fotó: Csukás Zsolt

Az Európa-bajnoki részvételhez a napokban ugyancsak Kiskunfélegyházán megtartott kvalifikáción kellett szintet teljesíteni. Dénes József, a békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power vezetője elégedett lehet, hiszen több versenyzőjéért is szoríthat majd a júniusi kontinensbajnokságon.

A Nyárindító Kupa kvalifikációs versenyen a masters kategóriában induló Horváth László nem talált legyőzőre a 140 kilogrammos súlycsoportban, 210 kg-ot nyomott. Kurucz László (67,5 kg) a masters III-ba nevezett és 90 kg-os eredménye ugyancsak első helyet ért. Ugyanitt, de már a 90 kg-osok mezőnyében vetélkedett Boda Zoltán,  aki a győztestől mindössze két és fél kilóval lemaradva 120 kg-os eredménnyel fejezte be a versenyt, a második helyet kiérdemelve. Második lett a masters II. +140 kg-os súlycsoportjában induló Lechner István is, aki 125 kg-ot nyomott.

Halmágyi Antal neve ismerősen csenghet a megyei sport ismerőinek, igaz ő eddig cselgáncsozóként jeleskedett. Eredetileg a 100 kg-osoknál szeretett volna indulni, de túllépte ezt a határt, így a 110-ben versenyzett és a masters I-ben 140 kg-ot teljesítve a negyedik helyen végzett.

– Van benne tartalék, nagyot alkothat majd a világversenyeken – vélekedett róla Dénes József, aki nem tudott jelen lenni Kiskunfélegyházán, ugyanakkor Magyar Pál a helyszínen kiválóan segítette. – Kurucz Lászlónak sajnos elvették a 97,5 kg-os eredményét, de már a 90 kg-os teljesítménye is elegendőnek bizonyult a győzelemhez. Indítottunk két fiatalt is, a felnőtt open 60 kg-ban induló Boda Zsanett és az ifjúságiak 110 kg-os súlycsoportjában versenybe szálló Szalai Kristóf is szépen debütált. Mindketten a harmadik helyen végeztek, Zsanett 47,5, Kristóf 115 kg-al. Zsilák Szilveszter nem indult Kiskunfélegyházán, de már korábban kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is. Most már teljes erőnkkel az Eb-re készülünk, a profikat tömörítő AWPC-be benevezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában