Labdarúgás NB II./galériával

2022.04.29. 19:58

Nyert helyzetből került a padlóra a Békéscsaba

Békéscsaba 1912 Előre–ETO FC Győr 2–3 (2–0)

Fotó: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 860 néző. V.: Szilágyi S. (Punyi, Márkus). Békéscsaba: Winter – Puskás G., Farkas M., Bora, Hodonicki – Horváth P. (Gránicz, 75.), Király P. (Babinyecz, 52.), Kitl (Szabó P., 75.), Sipos G. (Zvara, 75.) – Máris, Lukács R. (Ilyés, 18.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. Győr: Fadgyas – Fodor, Csonka B. (Lipták, 80.), Forgács D. (Vincze Á., 46.) – Kovács K., Tuboly, Kiss M., Vitális (Klausz M., 75.) – Bacsa, Priskin (Berki, 75.), Óvári (Hanzli, 92.). Vezetőedző: Klausz László. Vezetőedző: Klausz László.

Sárga lap: Priskin a 8., Király P. az 52., Kitl a 72., Máris a 90. percben.

Szögletarány: 6:7 (3:6).

22. perc: A megsérült Lukácsot váltó Ilyés rögtön főszereplővé lépett elő. Horváth hajszálpontos passza Márist találta, aki kétszer is próbálkozott, mindkétszer védett a kapus, a kipattanót Ilyés közelről jobbal a jobb alsóba lőtte, 1–0.

39. perc: Horváth Péter bal oldali szögletét követően egy védő fején megpattant a labda, amely éppen Kitl elé került, aki félfordulattal, ballal a jobb alsóba bombázott, 2–0.

47. perc: Kiss Máté lőtt balról, mintegy 16 méterről szabadrúgást, és a berobbanó Fodor 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 2–1.

49. perc: Farkas Márk utolsó emberként lerántotta Bacsa Patrikot. A játékvezető 11-est ítélt, a csabai védőt pedig kiállította. A büntetőt Priskin higgadtan értékesítve jobbal a kapu jobb oldalába lőtt, 2–2.

65. perc: Kovács ugratta ki Óvárit a jobb oldalon, aki mintaszerűen ívelt középre, az üresen álló Priskin pedig két lépésről bólintott, a labda a jobb kapufáról a bal alsó sarokba pattant, 2–3.

Jó: Ilyés, Sipos G., Winter, ill. Priskin, Fadgyas, Óvári, Bacsa, Forgács D., Kovács K., Vitális.

A lila-fehérek arra készültek, hogy a Győr ellen meghosszabbítsák a 2018. márciusa óta tartó veretlenségi sorozatot. A Békés megyeieknél most mutatkozott be hazai pályán a Schindler Szabolcs távozása után kinevezett vezetőedző, Brlázs Gábor.

A vendég zöld-fehérek aktivizálták jobban magukat a mérkőzés első perceiben, ami két helyzetben nyilvánult meg. Lukács sérülés miatti korai kiválását követően, az éppen őt váltó Ilyés Tamás szemfülessége révén aztán mégis a Békéscsaba szerezte meg a vezetést. A lila-fehérek elkapták a fonalat, egymás után dolgozták ki a helyzeteket, majd a hajrában egy szépségdíjas Kitl-találattal növelték előnyüket. A játékrész utolsó öt perce már a győrieké volt, és bizony kétszer is szükség volt Winter kapus minden tudására, hogy ne szülessen gól.

Hidegzuhanyként érte a csabaiakat a győriek második félidei fellépése, akik szinte rögtön a kezdés után, két perc leforgása alatt kiegyenlítettek. 

A második gól előtt tíz emberre fogyatkozott a hazai együttes, amely a jó napot kifogó, egykori válogatott Priskin Tamás újabb találata után a remélt egy ponttól is elbúcsúzhatott. A kisalföldi együttes a folytatásban már nem engedte túl közel a kapujához a próbálkozó lila-fehéreket, amely végül sikeresen őrizte meg az előnyét.

Brlázs Gábor: – Nehéz bármit mondani egy ilyen mérkőzés után. Már szinte megnyertük a meccset, de egy ötperces rövidzárlattal tönkretettük az egész heti munkánkat. Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy a játékvezetőnek három-négy mérkőzést befolyásoló tévedése volt a kárunkra. Ezt nehéz feldolgozni. 

Klausz László: – Bosszús vagyok az első félidőért. Össze is akadt a bajszunk a csapattal a félidőben, nem ezt a hozzáállást vártam. A második félidőt tekintve viszont le a kalappal a csapat előtt, hogy nulla–kettőről tudott fordítani.

A Nemzeti Sport percről-percre tudósítását ITT olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában