Kosárlabda NB I./B

2022.04.07. 12:59

Krisztics kipontozódása megpecsételte a békésiek sorsát

Újpest-Megyeri Tigrisek–Békési SZSK 98–76 (21-13, 22-16, 30-28, 25-19)

G. P.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

NB I. B-s férfi mérkőzés. Negyeddöntő, 1. mérkőzés. Budapest, 150 néző. V.: Horváth A., dr. Magyari, Kéri. Békés: Krisztics 6/3, Balog G. 7, Acsimovics 16/6, Olics 3, Cvijin 20/15. Cs.: Vass 18/12, Csorba 2, Kelechi 2, Karsai 1, Balikó, Szugyiczki 1. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az Újpest legeredményesebb pontszerzője: Antoni 21/12.

Az NB I. B Zöld csoportjában a három győzelemig tartó párharc első mérkőzését a papírformának megfelelően az alapszakasz harmadikja, az Újpesti–MT nyerte a hatodik helyen végzett Békési SZSK-val szemben.

Pedig jól kezdte a mérkőzést a viharsarki csapat, Acsimovics két hármasával egy pillanatra meglepte a hazaiakat. Három-nyolcig tartott a békésiek lendülete, Kriszticsék nem tudták kihasználni az Újpest gyengébb rajtját. Ezt követően 9-8-ra fordított a hazai csapat, majd fokozatosan növelte előnyét a negyed végére. A békési játékosok közül nagyon szigorú őrizetet kapott Balog Gábor és Krisztics is, így nem tudta a csapat a szokott játékát hozni. A védekezés is sokkal langyosabb volt a megszokottnál. Ennek ellenére a félidőben még belátható távolságra, 14 pontra volt a Tigrisek gárdája.

A második félidőre egy fokkal tüzesebben érkeztek Cvijinék, támadásban hatékonyabbá vált a csapat, de a védőoldalon nem sikerült előrébb lépni. 

A Krisztics-Balog duót továbbra is folyamatosan darálták, fogták, húzták, amit a játékvezetők a szabályos kereteken belülinek minősítettek. A nagy dobópárbajt két ponttal a hazaiak nyerték, nem sikerült közelebb kerülni hozzájuk. Az utolsó negyedben Krisztics kipontozódása meg is pecsételte a békésiek sorsát, vezére nélkül még kevesebb ellenállást tudtak kifejteni, így fokozatosan nőtt a különbség. Vass tripláival sikerült még a végén kicsit kozmetikázni az eredményt, de a győzelmet jogosan szerezte meg az Újpest ezen a mérkőzésen.

Balog Vilmos: - Nem sikerült megvalósítanunk a tervünket, az Újpest pályaelőnyét nem tudtuk elvenni. Ránk erőltették az akaratukat, sok olyan dolgot tettünk, amivel a hazai csapatnak segítettünk. A védekezésünket kell rendbe rakni a vasárnapi második mérkőzésre. Itt tudunk sokat előre lépni. Ehhez persze jó lenne egy olyan játékvezetői felfogás, ami következetes, független, nem egyoldalú. Van még lehetőségünk a javításra, nem adjuk könnyen a győzelmet.

A párharc vasárnap 16 órától Békéscsabán folytatódik, az Evangélikus Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában