Labdarúgás - NB II. / Galériával

2022.04.17. 19:20

Hatpontos meccset bukott a Békéscsaba

Békéscsaba 1912 Előre–Szolnoki MÁV FC 1–2 (1–1)

Fotó: Imre György

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 930 néző. V.: Nagy R. (Szilágyi N., Tőkés Róbert) Békéscsaba: Czinanó – Puskás G. (Ilyés, 65.), Farkas M., Fazekas L., Hodonicki – Horváth P. (Mikló, 65.), Király P., Kitl (Szabó P., 60.), Pantovics (Tóth D., 82.) – Máris, Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs. Szolnok: Hegedűs L. – Szekszárdi, Kovács O., Tisza, Gohér – Földi M., Tóth B. – Kurdics, Sipos Z. (Tömösvári, 75.), Lakatos I. (Csörgő, 72.) – Busa (Tóth L., 90.+2.). Vezetőedző: Romanek János.

Szögletarány: 4:3 (1:1).

 

23. perc: Földi indította a felezőtől Busát, aki meglódult a bal oldalon, becselezte magát a 16-oson belülre és védőjét becsapva jobbal 8 méterről a léc alá bombázott, 0–1.

26. perc: Pantovics tért ölelő átadása Márist találta a 16-os vonala előtt, aki térült-fordult és három védőt is becsapva 11 méterről jobbal a jobb alsóba helyezett, 1–1.

61. perc: Gohér passzolta középre a labdát, Tóth Bence lőtt, de mentettek a védők, éppen Sipos elé, aki 12 méterről jobbal a bal felső sarokba bombázott, 1–2.

A viharos erejű széllel is megharcoltak a csapatok, amely az első játékrészben a szolnokiakat támogatta. Földi nem ennek, hanem gyorsaságának és ügyességének köszönhette találatát, de nem örülhetett sokáig a vezetésnek, ugyanis Máris három perccel később kiegyenlített. Az iramra, a játékosok akarására nem lehetett panasz, helyzetek is adódtak mindkét oldalon, de a szünetig már nem esett újabb gól.

A második félidőben sem lehetett panasz az iramra. Egy fokkal mintha a szolnokiak pörögtek volna fel jobban, erőfeszítéseiket a 61. percben siker koronázta. Ekkor még kevesen gondolták, hogy Sipos Zoltán szépségdíjas találata három pontot ér. A csabaiak görcsösen akartak, és ezúttal nem volt olyan játékos, aki be tudta volna venni Hegedűs Lajos kapuját.

A bennmaradás szempontjából fontos három pontot szerzett a sereghajtó Szolnok, a kieséstől szintén erősen fenyegetett Békéscsaba otthonában.

Jó: Máris, ill. Hegedűs L., Földi, Gohér, Busa, Sipos Z.

Schindler Szabolcs: – Keveset tettünk a győzelemért, gyengén játszottunk, az ellenfél viszont fölénk kerekedett. Le kell vonni a tanulságokat, bele kell nézni a tükörbe. Én az első lépést megteszem, az utolsó mérkőzésem volt Békéscsabán. Belekerült a csapat egy negatív spirálba, nehéz helyzetben van. Megpróbáltam mindent kihozni a csapatból. 

Romanek János: – Az első félidőben a szél minket támogatott, rúgtunk egy szép gólt, igaz kaptunk is egyet egy védelmi hibából. A második félidőben a csabaiakat segítette a szél, de mi futballoztunk és egy jól sikerült szögletvariációból megszereztük a második gólt. Megérdemelt győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában