Labdarúgás - NB II./Galériával

2022.04.06. 19:44

Elintézte a Siófokot Lukács

Békéscsabai Előre 1912–BFC Siófok 4–1 (2–1)

Fotó: Bencsik Ádám

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés. Békéscsaba, 620 néző. V.: Nagy N. (Szilágyi N., Szabó F. Sz.). Békéscsaba: Winter – Puskás G., Farkas M., Fazekas L., Hodonicki – Horváth Péter, Király P. (Váradi, 58.), Sipos G. (Farkas B., 77.), Pantovics (Varga Sz., 71.) – Máris (Szabó P., 71.), Lukács R. (Tóth D., 77.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs. Siófok: Hutvágner – Jagodics B., Varga B., Deutsch B. – Varjas, Benczenleitner (Farkas G., 56.) – Kiss B. (György, 64.), Szakály A., Medgyesi – Balogh B. (Horváth M., 56.), Elek B. (Horváth Péter, 56.). Vezetőedző: Domján Attila.

Sárga lap: Jagodics a 16., Benczenleitner a 44. percben.

8. perc: Varjas lopta a távolságot, és gondolt egyet, jobbal 23 méterről nagy gólt lőtt a bal alsó sarokba, 0–1.

19. perc: Máris ívelt középre Lukácshoz, de Jagodics a 11-es pontnál lerántotta, büntető! Jagodicsot pedig kiállította a játékvezető. A büntetőt Lukács jobbal a kapu közepébe helyezte, 1–1.

40. perc: Király Patrik adott forintos labdát az üresen helyezkedő Lukácsnak, aki 8 méterről jobb külsővel a kapust becsapva a jobb alsó sarokba passzolt, 2–1.

48. perc: Pantovics szöglete után Horváth Péter célozta meg 18 méterről a kaput, a labda a bal kapufáról a mezőnybe éppen a kapu előtt tartózkodó Lukács elé került, aki jobbal a bal felső sarokba bombázott, 3–1.

55. perc: Máris futott el a jobb oldalon, becselezte magát a 16-oson belülre, az alapvonal közeléből Lukácshoz játszott, aki kapásból a kapusba lőtt, a visszapattanót pedig középre a léc alá bombázta, 4–1.

Nyolc percet kellett várni az első gólra, amit Varjas Zoltán szép egyéni megmozdulását dicsérte. Jagodics Bence fegyelmezetlensége (gyorsan összeszedett két sárgát) után Lukács Raymond büntetőből egyenlített, aki az 1. félidő hajrájában egy szépségdíjas találattal a vezetést is megszerezte.

A 2. félidőben sem álltak le a békéscsabaiak és az eltiltása után visszatérő Lukács Raymond újabb két találattal, klasszikus mesternégyest jegyezve gyakorlatilag egymaga lerendezte a mérkőzést. A Békéscsaba fontos három pontot szerezve igyekszik menekülni a kieső zónából.

Jó: Lukács R., Sipos, Máris, Király, ill. Varjas, Hutvágner.

Schindler Szabolcs: – Nulla–hat után felállni egy óriási bravúr. A csapat bebizonyította, hogy van mentális tartása, jó közösséget alkot. Csak így lehet eredményt elérni, gratulálok a csapatnak!

Domján Attila: – Jól kezdtük a meccset, az első tizenöt percben az történt, amit szerettünk volna, ám azután csináltunk egy butaságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában