Kézilabda

2022.03.06. 20:12

Győzött és ezzel első az alapszakaszban az Orosháza

Tóth Károly vezérletével szerzett rendkívül fontos győzelmet az OFKSE-Tokai. Orosházi FKSE-Tokai–Pick Szeged U21 28–24 (14–14)

G. P.

NB I B.-s férfi mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Kovács T., Mándli. Orosháza: Majdán – Pásztor 1, Kiss R. 3, Tóth K. 7, Döme 5, Kovács B. 6, Németh L. 3 (2). Cs.: Pajkó (kapus), Antal Sz. 1, Molnár G. 1, Mihály, Takó 1, Pavuk. Edző: Kovács Attila. A Pick Szeged U21 legjobb dobója: Szilágyi 4 (4), Lőrincz 4. Kiállítások: 14 perc+Mihály Zsolt kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

A vendégek találtak először a kapuba, de Döme révén nem késett a válasz (3. p.: 1–1). 

A folytatásban az orosháziak több hibát vétettek támadásban, így elhúztak a vendégek, a 12. percben 3–6 volt az állás. A hazaiaknak aztán szívós munkával sikerült zárkózniuk, sőt a 17. percben egyenlíteni is tudtak, két perccel később pedig Döme Szabolcs találatával a vezetést is átvették az orosháziak (9–8). Néhány perc múlva már plusz kettőt mutatott az eredményjelző a hazaiak javára, de a 27. percben büntetőből egyenlített a szegedi gárda (11–11). Ismét nyílttá vált a küzdelem, a félidő végéig egyik csapat sem szerzett előnyt.

 

A második játékrész elején kétszer is vezetéshez jutottak a vendégek, de az Orosháza mindannyiszor egalizált. A 38. percben Tóth Károly góljával ismét a házigazdáknál volt az előny (17–16). A folytatásban tovább hízott a különbség a két fél között, az 57. percben a 7. gólját lövő Tóth Károly duplájával már öttel is vezettek a hazaiak (28–23). Az OFKSE a hátralévő időszakban jól őrizte az előnyét és végül megérdemelten nyerte a mérkőzést, megszerezve az alapszakasz elsőséget az utolsóelőtti fordulóban.

Az alapszakasz zárókörére azért maradt egy igazi Békés megyei presztízscsata, az orosháziak a Békés otthonában teszi a tiszteletét.

Kovács Attila: – Az első félidőben még akadozott a gépezet és benne voltak a fejekben az elmúlt hetek kudarcai. A második félidőben érkezett Tóth Károly, aki magához ragadta a karmesteri pálcát. Ez az, ami hiányzott az elmúlt időszakban. Gratulálok a csapatomnak! Büszke vagyok rájuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában