Súlyemelés

2022.03.13. 16:26

Békés megyei sikerek a Savaria Kupán

Szombathelyen rendezték meg szombaton a Savaria Kupa, XI. Tóth Géza emlékversenyt, amely a Magyar Súlyemelő Szövetség kiemelt versenye.

V. L.

Mitykó Veronika, Bökfi és Garamvölgyi Kasszandra

A Békés Megyei súlyemelők kiválóan szerepeltek a hétvégi kiemelt válogató versenyen. Két békéscsabai hölgy és három békési fiú mutatta meg felkészültségét.
A versenyt az utánpótlás hölgyek kezdték ahol a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE versenyzője, Garamvölgyi Kasszandra, a serdülő 49 kg-os súlycsoportban meggyőző fölénnyel nyerte a súlycsoportját, és ő lett az egész serdülő mezőny abszolút győztese is! A kiemelt verseny végre lehetőséget adott Kasszandrának, hogy hivatalos országos csúcsokat teljesítsen, ami sikerült is neki, hiszen három szakító, egy lökés és egy összetett csúcsot állított fel. Szakításban 56 kg-ig jutott, lökésben 69 kg-ot teljesített, így összetettben 125 kg-mal nyerte a viadalt. A versenyben öt jó gyakorlata volt, ez az eredmény ma a legjobb a teljes magyar női 49 kg-os súlycsoportban.


Az utánpótlás fiúk következtek, ahol a Békési TE három fiatalja magabiztos győzelmeket aratott. A serdülő Fekécs Gergő egyéni rekordokkal nyert a 67 kg-os súlycsoportban, eredménye szakítás 85 kg, lökés 116 kg, összetett 201kg. 

A serdülő 81 kg-ban Nagy Zsolt első lett egyéni csúccsal a súlycsoportjában, és elnyerte az abszolút legjobb serdülőnek járó díjat is. Szakításban 115 kg-ot teljesített, lökésben 140 kg-mal zárt, így összetettben 255 kg-mal nyerte a viadalt.  

 

Fekécs Szilárd válogatotthoz méltóan kimagaslott a junior mezőnyből, ahol három új országos csúcsot teljesítve hatalmas fölénnyel nyert, de még az abszolút elsőséget is bezsebelte nem csak a juniorok, de az összes férfi induló között, eredménye szakítás 136 kg, lökés 164 kg, összetett 300 kg, ezzel Balog János edző tanítványa elnyerte a Tóth Géza emlékversenyen a legjobb férfi versenyzőnek járó serlegét is.


A felnőtt nők versenyében a csabaiak válogatottja Mitykó Veronika a 76 kg-os súlycsoportban szerepelt, és számára a verseny tétje a felnőtt Eb-csapatba jutás volt. Veronika terveiben szerepelt egyéni csúcs és a mezőny legjobbjának járó Tóth Géza kupa elnyerése is! Négy jó gyakorlatával ez sikerült is szakításban beállította előző évi rekordját 96 kg, de nagyon kicsi hiányzott a 98 kg-os új egyéni rekordhoz, lökésben már tudott javítani, és 108 kg-mal új egyéni csúcsot állított fel, így összetettben 204 kg-ra javította a korábbi 202 kg-os régi egyéni csúcsát. Lökésben megpróbálta még a 110 kg-t is, de ez most még kifogott rajta. Bökfi János tanítványa bebiztosította a május végi tiranai Eb-keret tagságát, nagyon motivált komoly célokat tűzött maga elé.


Összességében megállapítható, a Békés megyei fiatalok nagyon jól szerepeltek Szombathelyen, hiszen a verseny legfontosabb két kupája női és férfi abszolút győztesnek is ide került!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában