Kosárlabda

2022.02.12. 19:59

Tartalékosan is hozni kellett a kötelezőt a viharsarkiaknak

Győztek és már szinte biztos, hogy a legjobb nyolcban maradnak a Békési SZSK kosarasai. Békési SZSK–ELITE Basket 105–40 (22–16, 28–5, 25–13, 30–6).

G. P.

Illusztráció/Shutterstock.com/

NB I B.-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Békés, 150 néző. V.: Gál, Radnóti, Drenyovszki. Békés: Acsimovics 8, Szolevics 9/3, Balog G. 18/9, Olics 6/6, Cvijin 15. Cs.: Szugyiczki 2, Csorba 14, Kelechi 6, Kónya 2, Balog Á., Vass 18/12), Balog Z. 7/3. Vass 18/12, Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az ELITE Basket legeredményesebb pontszerzője: Tóth B. 10/6.

Viszontagságos hét után következett el a szombati bajnoki mérkőzés. Krisztics Dániel betegsége, Karsai Csaba sérülése miatt nem került játékra kész állapotba. A bajt tetézte, hogy az egyik hét eleji edzésen Nemanja Acsimovics és Cvijin Patrik ütközött egymással, amit utóbbi foga bánt, előbbinek pedig begyulladt a keze, így nem tudott edzeni. Ennek ellenére a játékot mindketten vállalták. 

A csapatnak az NB I. B-s együttes korábbi játékosa, Nikola Szolevics nyújtott segítséget, aki helyet is kapott a kezdőötösben. Az ellenfélnél sem volt túl jó a helyzet, az utolsó helyen álló törökbálinti ELITE Basket a vírustól és a betegségektől legtöbbet szenvedett együttes a mezőnyben, a bajnokságban egyetlen találkozón sem tudott komplett csapattal kiállni. A rájátszásra készülvén a szakvezetők úgy döntöttek, hogy a kulcsembereiket pihentetik és az U20-as csapatukkal állnak ki, amely a felnőttek mérkőzése előtt a korosztályos bajnokit is lejátszotta a békésiekkel.

Ezek után a találkozóról nehéz bármit is mondani. Az első negyedben kereste önmagát a békési gárda, amely nem nagyon találta a ritmust. A második felvonástól azután már megvolt a kellő agresszivitás a védekezésben és a támadásban is, így sikerült érvényesíteni a papírformát és hozni a kötelező győzelmet.

Ez a siker azt jelenti, hogy a békésiek biztosan elkerülvén a kieső zónát a 10. helynél hátrébb már nem végezhetnek, és ahhoz, hogy gond nélkül a legjobb nyolcban maradjanak, számítások szerint már csupán egy győzelemre vannak.

Balog Vilmos: – Felépülést kívánok az ELITE Basket sérültjeinek és betegeinek! Köszönjük a szurkolóink biztatását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában