Röplabda

2022.02.12. 19:11

Bakuban kezdenek Szakmáry Grétáék

Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban kezdi az idei Európa-liga arany divíziójának csoportkörét a magyar női válogatott.

G. P.

Fotó: shutterstock.com

Az európai szövetség honlapja szerint a nemzeti csapat május 25-én Azerbajdzsán válogatottja ellen idegenben szerepel először, majd három nappal később a románokat fogadja az Érd Arénában. Ezt követi az ukránok elleni két összecsapás, majd a csoportkört romániai úttal és az azeriek vendégül látásával zárják Szakmáry Grétáék.

Az Európa-ligában 12 csapat indul, ezeket három csoportba sorsolták, hat forduló után a csoportelsők jutnak a négyes döntőbe. Ha a magyarok négyeséből a június 18–19-én esedékes final fourt megrendező ukránok zárnak az élen, úgy a legjobb második is küzdhet a végső győzelemért.

A sorozat győztese 125 ezer euróval gazdagodik és részt vehet a jövő nyári Challenger-kupán, amelynek aranyérmese 2024-ben az elitet felvonultató Nemzetek Ligájában szerepelhet.

Amennyiben a Nyíregyháza elleni formát tartósítani tudja, úgy a tavalyi Európa-bajnokságon remek formában röplabdázó békéscsabai center, Pekárik Eszter is számíthat a válogatott meghívóra.

A program. Május 25., szerda, 15.30: Azerbajdzsán–Magyarország; május 28., szombat, 18.00: Magyarország–Románia, június 1., szerda, 16.00: Ukrajna–Magyarország; június 4., szombat, 18.00: Magyarország–Ukrajna; június 8., szerda, 16.00: Románia–Magyarország; június 12., vasárnap, 19.00: Magyarország–Azerbajdzsán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában