Asztalitenisz

2022.01.24. 13:53

Szántosi Dávid mesternégyest villantott

A hétvégén a fővárosban rendezték meg az asztaliteniszezők utánpótlás Budapest-bajnokságát, a 17 és a 19 éves korosztály számára. A BVSC-Zugló termében játszottak a fiúk, míg a lányok az Ormai László Csarnokban mérték össze tudásukat.

V. L.

Szántosi Dávid a dobogó tetején.

Az U19-es fiúknál Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa – aki áprilisban lesz 16 éves – végig remek teljesítményt nyújtott. Egyéniben az elődöntőben 4:1-re verte Krebs Leventét (Diósgyőri VTK), majd a fináléban 4:2-re győzte le Huszvár Eriket (KSI). Szűcs Sándor, a HED-LAND Mezőberényi SE játékosa a főtáblára jutott, és a 16 közé jutásért búcsúzott.

Az U19-eseknél fiú párosban Szántosi Dávid, Huszvár Erikkel állt asztalhoz, és szépen menetelt a döntőig, ahol 3:0-ra győzött a Wei Chen, Vörös (Magyar Kínai Asztalitenisz Klub, KSI) kettős ellen, így aranyérmet nyert. A Molnár Levente, Szűcs Sándor (HED-LAND Mezőberényi SE) kettős a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget a későbbi ezüstérmes Wei Chen, Vörös duótól, így a 9-16. helyen végzett.

A lányok az Ormai László Csarnokban játszottak. Az U19-eseknél párosban Balogh Ágnes Kíra, a Békési TEAM játékosa Kemecsei Lindával (Statisztika) állt asztalhoz. A legjobb négy közé jutásért Baloghék 3:1-re kaptak ki a későbbi győztes Barcsai Sophie, Dohoczki Nóra (Statisztika) duótól, így az 5-8. helyen végeztek. Az ASE Orosháza két kölcsönjátékosa, az orosházi nevelésű Hudák Dorina és Letanóczki Dalma a fináléba jutott, ahol kikapott a Barcsai, Dohoczki pártól, így ezüstérmesek lettek.

Az U19-eseknél egyéniben Hudák Dorina a nyolc közé jutásért a későbbi győztes Molnár Kendrától (Statisztika) szenvedett 3:2-es vereséget úgy, hogy a döntő szettben drámai csatában 12:10-re kapott ki, így a 9–16. helyen zárta a viadalt. Letanóczki Dalma a négy közé jutásért búcsúzott, így az 5–8. helyen végzett. Ungureán Dorka, a Békési TEAM kölcsönjátékosa a nyolc közé jutásért esett ki, így a 9–16. helyet szerezte meg.            

Vasárnap az U17-es korosztály küzdelmeit rendezték meg. A fiúknál Szántosi Dávid, a Szarvasi Vajda péter Evangélikus Gimnázium diákja folytatta menetelését, egyéniben a döntőben 4:1-re nyert Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) ellen, és újabb aranyérmet szerzett. Párosban a Magyar Kínai Asztalitenisz Klub versenyzőjével Wei Chennel az oldalán a fináléban a Lei Balázs, Cseri Ádám (KSI) duót győzték le, így Fest Attila edző tanítványa mesternégyest ért el, amire korábban nem volt példa a sportág hazai történetében.

A szakember elmondta tanítványa csütörtökön utazik Tunéziába, ahol részt vesz egy WTT utánpótlás versenyen páros társával Huzsvár Erikkel együtt.  

Kellemes meglepetésre párosban a mezőberényi Molnár Levente, a Szerva ASE játékosával, Pandurevic Vladimirral az oldalán a négy közé jutott, és végül bronzérmet nyert. Egyéniben Molnár Levente főtáblás volt, és a 16 közé jutásért esett ki.

A lányoknál Hudák Dorina a fináléba jutott, ahol Barcsai Sophie (Statisztika) győzte le, így ezüstérmes lett. Szilágyi Lívia  (Csaba Fly AE) a nyol közé jutásért szenvedett vereséget Hudák Dorinától, így a 9–16. helyen végzett. Párosban a Hudák Dorina, Letanóczki Dalma kettős a döntőbe jutott, ahol kikaptak a Molnár Kendra, Polónyi Nóra (Statisztika, Kecskemét) duótól, így ezüstérmet nyertek.  

A Jakab Orsolya (Statisztika), Szilágyi Lívia kettős a négy közé kerülésért búcsúzott, így az 5–8. helyet szerezte meg. 

A nyolc közé jutásért esett ki a Bényei Nelli, Vadász Réka (ASE Orosháza), és a Benczik Vivien, Farkas Izabella (BVSC, ASE Orosháza) páros. A békésiek kölcsönjátékosa, Ungureán Dorka a budaörsi Csiszár Lilivel az oldalán szintén a nyolc közé jutásért búcsúzott a további küzdelmektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában