Vívás

2022.01.28. 11:32

Galli Zsolt lett a kadettek keretedzője

Galli Zsolt, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője nyerte el a kadet női párbajtőr válogatott keretedzői posztját.

G. P.

A Magyar Vívó Szövetség csütörtökön értékelte a válogatott edzői posztokra beérkezett pályázatokat és meghozta a döntéseket. A békéscsabai szakember Partali Csaba helyét veszi át, aki a junior női párbajtőr keretedzőjeként folytatja a munkáját.

– Az olimpia után a Magyar Vívó Szövetség újra pályáztatja a szövetségi kapitányi, illetve a válogatott edzői posztokat. Jómagam úgy gondoltam, hogy szakmai pályafutásom vége felé komolyabb feladatot is vállalnék – indokolta a pályázaton való részvételét Galli Zsolt. 

– Részben azért is, mert a nagyon tehetséges Gachályi Gréta révén magam és a csabai klub is érdekelt a kadet korosztályban. Ráadásul jól ismerem a mostani kadet válogatottakat, korábban többször dolgoztam az úgynevezett B-kerettel is. Az első és legfontosabb, hogy a márciusi Európa-bajnokságon csapatban és egyéniben is, majd egy hónappal később a dubaji világbajnokságon egyéniben (itt nem rendeznek csapatversenyt – a szerző) jól szerepeljünk. A keretnek Grétán kívül Fábián Kamilla (MTK), Pátri Maja (Balaton VE) és Wimmer Dorina (MTK) a tagja.

Galli Zsolt elmondta, hogy taktikai téren szeretne még jobban erősíteni.

– Sokkal jobban „belemászok” a vívók fejébe, pontosan meghatározom a taktikát, azt is, hogy melyik csapat ellen milyen stratégiával készüljön fel. Ügyes gárda körvonalazódik a következő évfolyamban is, amit úgy szeretnék felépíteni, hogy aranyesélyes legyen a nagy világversenyeken.

Galli Zsolt megbízatása 2024. december 30-ig szól. A felnőtt női párbajtőr válogatottnál az egészségi állapota miatt már nem Udvarhelyi Gábor, hanem a korábbi olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Boczkó Gábor dolgozik majd szövetségi kapitányként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában