Labdarúgás - Megye I.

2022.01.14. 12:04

Fenntartani a korábbi harci kedvet

Január 17-én véget ér a gyulai labdarúgók téli pihenő időszaka, Sajben Gábor vezetőedző irányításával elkezdődik az öt hétre tervezett felkészülés. Az alaposan megfiatalított gárda a megyei I. osztályú bajnokság őszi idényének kellemes meglepetését szolgáltatva, a tabella második helyéről várhatja az Orosháza elleni február 19-i tavaszi nyitányt.

G. P.

Illusztráció: Shutterstock

A tréningek mellett addig öt gyakorló meccset is megvívnak a kék-fehérek, akik máris túl vannak az első közös összejövetelen. Az Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupa szeghalmi selejtezője nem teljesen a tervek szerint alakult, de egy csapatépítő erőnléti foglalkozásnak mindenképpen beillett.

– Nagyon szép félévet tudhatunk magunk mögött, a fiatal csapatunk nagyszerűen dolgozott az elmúlt hónapokban. A jó szerepléssel önmagunk számára emeltük magasra a lécet, így motiváltan vághatunk a téli felkészülésnek. Fontos lesz, hogy fenntartsuk a korábbi harci kedvet, hiszen nagyon nehéz tavaszi szezon elé nézünk – fogalmazott Sajben Gábor.

A keretet érintő változás, hogy az U19-es együttesből a felnőttekkel kezdi meg a munkát a középpályán hasznos Horváth Róbert, ugyanakkor a tréner három játékos további szolgálataira sem számíthat. Az ifjú kapus, Oláh Zalán (19) a rendszeres játéklehetőség reményében Végegyházára igazol, vele tart a védelemben bevethető Szász György (19) is, a nyáron érkezett Pohl Roland (19) pedig ezekben a napokban Füzesgyarmaton próbál magának egy helyet „lefoglalni” az NB III.-as gárdánál.

A távozók helyébe maximum egy-két játékos kerülhet, mivel a lehetőségek behatároltak, másfelől a meglévő állományt képesnek tartják arra, hogy megőrizze helyét a dobogón.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Január 25., kedd, 18.00: Gyulai TFC–Békéscsaba 1912 Előre SE U19

Január 29., szombat, 11.00: Gyulai TFC–Békésszentandrási HMSE

Február 2., szerda, 18.00: Gyulai TFC–Csabacsűdi GYLSE

Február 8., kedd, 18.00: Gyulai TFC–Békéscsaba 1912 Előre SE U19

Február 12., szombat, 11.00: Gyulai TFC–Elek USE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában