Tenisz

2022.01.06. 08:15

Bondár Anna szoros mérkőzésen búcsúzott

A cseh Katerina Siniaková után az orosz Anasztaszija Potapovát már nem tudta legyőzni a szeghalmi származású, a világranglista 92. helyén álló Bondár Anna a Melbourne-ben zajló 239 477 dollár (78 millió forint) összdíjazású WTA-tornán, így a nyolcaddöntőben búcsúzott. A magyar teniszező magabiztos játékkal kezdett, az első két adogatását 15-re hozta, majd kettőt 30-ra nyert meg, azonban orosz ellenfele 4:4-nél 30-ra elvette Bondár kezdését, a sajátját pedig simán hozta, így az első szettet Potapova húzta be 6:4-re.

V. L.

Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú Bihari Napló

A játék kiegyenlített volt, a második játszmában mindenki hozni tudta a saját adogatását – annak ellenére, hogy 4:4-nél az orosznak ismét volt három bréklabdája –, így következhetett a rövidítés. Itt Potapova 4–2-re is vezetett, de ezután egy adogatópontot sem tudott hozni, aminek köszönhetően Bondár 7–4-re behúzta a tiebreaket, amihez az is kellett, hogy ellenfele két kettős hibát üssön.

A döntő szettet Potapova indította jobban, 1:0-nál két bréklabdája is volt, azonban ezeket kivédte Bondár. 3:2-nél úgy tűnt a magyar teniszező könnyedén hozza adogatását, de miután megnyerte az első két pontot sorozatban bukott négyet, így elveszítette a gémet, amihez az is kellett, hogy két kettős hibát üssön. Orosz ellenfele a kiharcolt előnyt sokáig nem tudta megőrizni, hiszen rögtön elbukta a saját adogatását, Bondár pedig hozta a magáét, így egyenlíteni tudott (4:4).

Végül az oda–vissza brék után Potapova egyre többet hibázott, 4:4-nél Bondár ismét elvette ellenfele kezdését, de a magyar nem tudta kiszerválni a mérkőzést, így 5:5-ről folytatódhatott a találkozó. A világranglista 69. helyén álló orosz teniszezőnek ez kellő erőt jelentett ahhoz, hogy összeszedje magát, saját adogatását semmire hozta, majd a második meccslabdáját kihasználta, így 7:5-re megnyerte a döntő szettet, és ezzel a mérkőzést is.

Eredmény. Anasztaszija Potapova (orosz)–Bondár Anna 6:4, 6:7 (4–7). 7:5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában