Labdarúgás

2022.01.26. 14:38

Az idegenbeli mérlegen javítana a mezőberényi labdarúgó-csapat

Mezőberényben pénteken kezdődik el a helyi labdarúgók téli felkészülése. Mint arról Benyovszki Róbert edző beszámolt, a játékosok a zord januári időjárás ellenére nagyon várják már a szabadtéri premiert.

Fotó: Shutterstock

A két hónapos pihenőt a keret tagjainak túlnyomó többsége a helyi teremlabdarúgó-bajnokságban vészelte át, a kollektíva pedig nevezett az Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupába is, ahol kellemes meglepetésre, a címvédőt búcsúztatta csoportjában, így ott lehetett a sorozat orosházi nyolcas fináléjában is.

– A pénteki átmozgatást technikai értekezlettel kötjük össze, jövő héttől pedig „belecsapunk a lecsóba”. Az alapozás során egy termi és két szabadtéri foglalkozást tartunk hetente, lesz három tesztmérkőzésünk is a márciusi bajnoki rajtig, attól kezdve visszaállunk a két edzésre – ismertette a programot a tréner.

A szombatok a gyakorlómeccsekről szólnak majd, eltekintve a február 12-i dátumtól, amikor is a helyi teremfoci-bajnokság négyes döntője élvez prioritást, ahol sok játékos érintve lesz. A Mezőberényi LE gárdája várakozás felett teljesített ősszel, ennek hatására a megyei II/A osztályban a negyedik helyről várja a pontvadászat folytatását.

– Hazai pályán rendre jól kijött a lépés, inkább idegenben maradtak pontok a csapatban. Ezen szeretnénk javítani, hogy előrébb léphessünk év végén – tette hozzá Benyovszki Róbert, akinek az optimizmusát erősítheti, hogy a keret összetétele változatlan maradt.

Bár új játékos nincs, pluszt jelent a sérülésből felépülő Tóth János visszatérése a védelem tengelyébe. A keresztszalag-szakadásból lábadozó Pálfi Róbertre ellenben továbbra sem számíthatnak, a felsőfokú tanulmányait záró Fábián Vince pedig elsődlegesen az iskolai feladataira fókuszál tavasszal.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Február 5., szombat, 9.00: Jamina SE–Mezőberényi LE

Február 19., szombat, ?: Mezőberényi LE–Csorvási SK

Február 26., szombat, ?: Békéscsaba UFC U19–Mezőberényi LE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában